ClickCease

10 voordelen van het gebruik van kioskmodus voor je VR presentatie

De kioskmodus is een instelling die de interactieve functies van een virtual reality headset beperkt. In plaats van het reguliere selectiemenu wordt een app naar keuze of een video (galerij) aan de gebruiker gepresenteerd.

Waarom zou je deze kioskmodus gebruiken voor je VR presentatie?

Laten we beginnen met deze tien voordelen:

1. De eigenaar kan het apparaat afgeven zonder zich zorgen te hoeven maken dat de gebruiker op de verkeerde knop drukt of de instellingen wijzigt.

2. Het is heel gemakkelijk om vertegenwoordigers, personeel of vrijwilligers op te leiden om het apparaat te gebruiken, wat het trainingsproces versnelt.

3. Met de op zicht gebaseerde selectie kan de gebruiker menu items selecteren door in de richting van het gewenste menu item te kijken. Een speciale VR controller is niet vereist, wat de bediening eenvoudiger maakt en het verlies / beschadiging van randapparatuur aanzienlijk wordt verminderd.

4. Het is makkelijk om de vereiste content voor je VR presentatie vooraf te laden. Dat betekent dat er geen actieve internetverbinding nodig is, wat niet alleen de gebruikerservaring verbeterd, maar ook technische problemen op locatie voorkomt.

5. In plaats van elke gebruiker bij elke stap te begeleiden, kan de assistent de VR headset met minimale instructies afgeven. Dit zorgt ervoor dat meerdere headsets en gebruikers tegelijkertijd met minimale hulp van het personeel de VR presentatie kunnen bekijken

6. Laat de gebruiker zien wat je wilt dat hij ziet en niets anders. De focus ligt volledig op de content die de eigenaar biedt, er zijn geen afleidingen voor de gebruiker.

7. Niet elke gebruiker zal een expert zijn, in feite zullen er veel nieuwe gebruikers van virtual reality hardware zijn. De kioskmodus creëert een waterdichte omgeving zonder enige ruimte voor verwarring. Er zijn hier geen verkeerde knoppen!

8. Het is mogelijk om vrijwel elke bestaande applicatie vooraf te laden en die standaard te laten opstarten. Dit verandert een VR headset in een systeem voor één doel. Bijvoorbeeld; installeer de Ocean Rift app en laat gebruikers duiken in de diepblauwe zee.

9. Het is ook mogelijk om een ​​app te laden die is ontwikkeld voor intern gebruik, een applicatie op maat die niet beschikbaar is in de reguliere App Store.

10. Het proces is volledig niet destructief en omkeerbaar. Dit betekent dat je de VR headset terug kunt zetten naar de standaardmodus na je VR presentatie.

Kan elke VR headset worden gebruikt voor de kioskmodus?

Helaas is het antwoord nee. Het komt eigenlijk zelden voor dat een hardwarefabrikant een kioskmodus standaard aanbiedt. Op Android apparaten is het echter relatief eenvoudig om de software te wijzigen met een proces dat ‘sideloading’ heet. Dit maakt de installatie van apps op maat mogelijk.

Door deze aangepaste app op te starten, is de rest van de functionaliteit in wezen verborgen. Het is een slimme software truc die gelukkig omkeerbaar is. Dit betekent dat het apparaat ook in de standaardmodus gebruikt kan worden, met toegang tot alle functies die de betreffende headset biedt. Zo kun je veilig de kioskmodus gebruiken voor je VR presentatie. 

App of video?

Er zijn twee soorten content; interactieve applicaties en video. Met de Look & Play software is het niet alleen mogelijk om het apparaat tot één app te beperken, het is ook een optie om meerdere video’s te laden en ze in een galerij te presenteren. We bieden een kioskmodus voor je virtual reality app en een eenvoudige VR presentatie van 360 video.

Dit is een geweldige functie voor allerlei doeleinden, van entertainment tot onderwijs of kassasystemen. De limiet voor de VR content is gebaseerd op de opslagcapaciteit van het apparaat. Bijvoorbeeld 64 GB opslagruimte op de Oculus Go.

In termen van bestandsbeheer en installatie is het proces vrij eenvoudig. Het is echter altijd mogelijk om een ​​VR agency in te huren om meerdere apparaten in te stellen. Met de software betaal je alleen voor de licentie op een apparaat, dit maakt het een schaalbare optie.

Naast het aanschaffen van de benodigde software is ook een tijdelijke sleutel een optie, dit is ideaal voor een eenmalig evenement. Zoals je kunt zien, zijn de tien bovengenoemde voordelen van een kioskmodus slechts het topje van de ijsberg!

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.