Een kijkje achter de schermen bij een 360 Video agency | VR Owl

Sinds de komst van VR-apparaten zijn 360-video’s de norm geworden om een publiek te boeien en te verleiden. In tegenstelling tot traditionele 2D-video’s bieden 360-video’s gebruikers een volledig beeld van hun omgeving. In dit artikel onderzoeken we wat er komt kijken bij het opzetten van een 360 video agency en hoe het je bedrijf kan verbeteren.

Wat is een 360 video agency?

Een 360 video agency is een bureau dat gespecialiseerd is in het maken van 360 meeslepende en interactieve films of advertenties die kijkers een volledig perspectief bieden. In plaats van alleen maar naar een video te kijken, kun je ook rondkijken, net als in het echt. 

Dergelijke bureaus hebben meestal een team van experts die verschillende rollen kunnen hebben, afhankelijk van hun vaardigheden, zoals filmen, materiedeskundigen, stikken en bewerken om verbazingwekkende meeslepende scenario’s te maken. 

Deze video’s kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van marketing en virtuele rondleidingen tot VR training en VR onboarding.

Hoe kunnen 360 video's uw bedrijf verbeteren?​

360 video’s voor bedrijven geven hen niet alleen een voorsprong op hun concurrenten, maar leiden ook tot productiviteit en vaardigheid op de werkplek.

De kosten beperken

Aangezien 360 video’s toegankelijk zijn via een smartphone of een desktop, is er geen fysieke plek meer nodig om het product te visualiseren of te informeren naar de diensten. Hierdoor kan het bedrijf kosten besparen die gepaard gaan met het creëren van infrastructuur, personeel en logistiek.

Gemakkelijk toegankelijk

Veel video- en sociale platforms zoals Youtube, Vimeo en Facebook ondersteunen het 360-videoformaat, waardoor het makkelijker wordt voor mensen om video’s leuk te vinden, te becommentariëren en te delen met hun vrienden. Dit vergroot het bereik, verhoogt de viewability en leidt tot hogere inkomsten.

Betere leerresultaten

Volgens een studie van PWC zorgt een VR-gebaseerd scenario ervoor dat leerlingen zich 3,75 keer meer emotioneel verbonden voelen met de inhoud en 4 keer meer gefocust zijn tijdens de training dan hun e-learning collega’s en 1,5 keer meer gefocust dan hun klassikale collega’s.

Meeslepende leer scenario's

Met 360 video kunnen bedrijven diverse scenario’s creëren, van training en inwerken tot productdemonstraties en walkthroughs. Door gebruik te maken van deze interactieve leer scenario’s kunnen bedrijven hun productiviteit en efficiëntie verhogen zonder te hoeven investeren in dure standaard operationele procedures (SOP’s) en handleidingen.

Sectoroverschrijdende scenario's

360-graden video’s hebben veelzijdige toepassingen in verschillende sectoren, waaronder vastgoed, toerisme, onderwijs, marketing, auto’s, gezondheidszorg, architectuur, entertainment, productie en nog veel meer. 

Ze maken meeslepende ervaringen en interactieve verhalen mogelijk voor een grotere betrokkenheid.

Hoe kan een 360 video agency je helpen?

Een 360 video agency zoals VR Owl kan je helpen om meeslepende en gedenkwaardige video’s te maken die aandacht, merkbekendheid en conversies opleveren.

Hier zijn de stappen die we meestal volgen:

  • Naar aanleiding van je aanvraag ontwikkelen we samen gratis een concept, vergezeld van een uitgebreide prijsopgave.

 

  • Na goedkeuring begint een kick-off fase, waarin we een gedetailleerd projectplan opstellen met alle afspraken, verantwoordelijkheden en deadlines.

 

  • Samen stellen we een script en/of storyboard op, dat als basis dient voor het productieproces.

 

  • Na de opnamedag wordt een eerste versie van de video geproduceerd voor je feedback, gevolgd door volgende iteraties, die leiden tot de uiteindelijke versie.

 

  • We doen er alles aan om een eindproduct van hoge kwaliteit te leveren dat aan uw verwachtingen voldoet en een blijvende indruk achterlaat.

VROwl 360 video agency use cases

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum, een prominent nationaal museum in Amsterdam, stond voor uitdagingen als gevolg van de tijdelijke sluiting en restauratie van het iconische kunstwerk “De Nachtwacht”. Het museum wilde zowel jongeren als ouderen bij de tentoonstelling betrekken en wilde kunst op een innovatieve en toegankelijke manier introduceren.

Om deze doelstellingen te bereiken, creëerde VR Owl twee meeslepende ervaringen met behulp van een 8k resolutie 360-graden camera. De eerste ervaring, “Duik dieper in de Nachtwacht,” biedt een reis onder leiding van gids Tyi, en de tweede ervaring, “Het Rijksmuseum in VR – De Eregalerij,” onder leiding van Bo. 

Het resultaat is een kans voor iedereen om een van ‘s werelds meest gerenommeerde musea te bezoeken en te verkennen. Deze virtuele rondleidingen, verrijkt met deskundige uitleg en verbeterde beelden, bieden unieke inzichten in de kunstwerken en zorgen voor een ervaring die kan wedijveren met een persoonlijk bezoek.

LGI Logistiek Personeel Onboarding

360 video agency

LGI, een toonaangevend logistiek bedrijf, werkte samen met VR Owl aan de ontwikkeling van 360-graden inwerk video’s voor nieuwe medewerkers. De schaalbare VR-oplossing bood online en on-site toegang tot verschillende leermodules, waardoor het inwerkproces efficiënter verliep. 

Er werden vier video’s gemaakt over onderwerpen als het bedrijf, contractlogistiek, expeditie en technische logistiek. VR-headsets werden ter beschikking gesteld op LGI-locaties, terwijl nieuwe werknemers een Google Cardboard ontvingen om thuis te gebruiken. 

De meeslepende video’s resulteren in een effectievere en leukere inwerk ervaring.

Wallenius Wilhelmsen

Wallenius Wilhelmsen, een wereldwijd logistiek bedrijf, werkte samen met VR Owl om een 360-graden VR-veiligheidstraining video te maken met een VR-bril. De meeslepende training liet werknemers van de rederij in Zeebrugge de gevaren op de werkplek en de veiligheidsmaatregelen ervaren.

De video’s toonden scenario’s zoals olielekken en verf spuiten zonder veiligheidsmaatregelen, en benadrukten de gevolgen van nalatigheid. 

Deze innovatieve training verbeterde niet alleen het veiligheidsbewustzijn onder de huidige werknemers, maar hielp ook nieuwe werknemers aan te trekken door een nauwkeurig begrip te geven van de werkomgeving en de veiligheidsvoorschriften zonder fysiek aanwezig te zijn.

Mateco

Mateco, een grote speler in de verhuurmarkt van hoogwerkers, zocht naar innovatieve communicatiemiddelen om zijn diensten onder de aandacht te brengen. VR Owl bood de oplossing door twee meeslepende 360-graden video’s te maken: een waarin het bedrijf wordt gepresenteerd en de ander waarin de producten worden uitgelicht. 

De bedrijfsvideo neemt kijkers mee op een reis langs verschillende afdelingen en praktijksituaties, eindigend met een overzicht van de locaties van Mateco. De productvideo biedt een virtuele bouwplaats ervaring en toont verschillende machines en hun toepassingen in verschillende projectfasen. 

Deze video’s, die toegankelijk zijn via een VR-bril, YouTube en de website van Mateco, zorgen voor een effectieve betrokkenheid van klanten en tonen de mogelijkheden van het bedrijf op een visueel verbluffende manier.

Ontdek de magie van 360-graden video’s en hoe ze uw bedrijf kunnen transformeren. Als u een merk of een organisatie uit een bepaalde branche bent, kunt u contact met ons opnemen en leren hoe we uw merk, product en diensten kunnen verbeteren.Picture of Maurice
Maurice

Spreek met een specialist

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology met advies, concepting en implementatie.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.