360 video op je telefoon

360 video op je telefoon

Kijk jij nog platte video? Dan ben je oud, of je loopt achter de feiten aan. De wereld is om je heen, 360 graden aan informatie, marketing moet ook overal zichtbaar zijn. Met een Google Cardboard VR bril en een App kun je dat bereiken, zo eenvoudig is het! Of komt er toch meer bij kijken om een automatiseringsbedrijf te promoten in VR?

VR Marketing

Om jouw klanten te bereiken zul je een stap vooruit moeten zetten om voor te blijven op de concurrentie. In de automatisering richt je de pijlen op vooruitstrevende klanten, mensen die nieuwsgierig zijn, en op zoek zijn naar kwaliteit. Wat gaat jouw automatiseringsbedrijf bieden om te voldoen aan deze wensen? Wanneer je 360 graden foto en video inzet voor marketing zal dat leiden tot meer betrokkenheid en een hogere conversie. Hoe werkt VR marketing?

Twee grondbeginselen van VR marketing

Om het eenvoudig te houden moet je rekening houden met deze twee grondbeginselen:

De media: Maak een 360 graden presentatie van jouw bedrijf. Laat zien wat je hebt, wat je doet en wat je beter kunt dan de rest. Met een VR presentatie kun je de klant sturen terwijl ze een gevoel van vrijheid hebben. VR presentaties en 360 graden foto- en videomateriaal spreekt heel erg aan, dit type visuele informatie brengt de boodschap helder over.

De hardware: Je kent vast die Cardboard smartphone houders wel. Wist je dat je die ook kunt bedrukken? Zet er je eigen logo op en BAM! Je hebt een gouden marketing tool in handen. Laat mensen ter plekke kijken met een “geladen” Cardboard en stuur ze de app om het op hun eigen smartphone later terug te kijken. Uiteraard met een Cardboard waar jouw logo op staat.

Laat je zien, wordt gezien

Je moet er wel voor zorgen dat jouw presentatie meer is dan een gimmick. Laat in virtual reality zien waar jouw automatiseringsbedrijf voor staat, en visualiseer dat. Houd het kort en krachtig, stuur op het juiste moment maar houd de klant niet aan het lijntje. Stem de presentatie goed af op de identiteit van de organisatie, dan bereik je het maximale effect.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.