5 Use cases voor VR & 360 video Kiosk modus

VR Kiosk modus biedt de gebruiker een gecontroleerde omgeving waarin hij virtual reality content kan bekijken. Het voegt in feite een laag toe aan de reguliere interface met beperkte interactieve mogelijkheden. Dit wordt door bedrijven vaak gebruikt als een gebruiksvriendelijke tool voor verkooppunten. Hier zijn vijf use cases voor VR Kiosk modus om de verschillende mogelijkheden te illustreren.

1. Theatrix museum theater

Alleen omdat een museum historisch belangrijke objecten vertoont, wil nog niet zeggen dat het museum zelf een overblijfsel uit het verleden moet zijn. Theatrix heeft daarom een Wave VR bril ontwikkeld waarmee bezoekers een aantal 360 video’s kunnen bekijken. Met de toevoeging van de VR Sync software is het zelfs mogelijk voor meerdere kijkers om dezelfde content te bekijken.

Door een Kiosk modus aan de VR headset toe te voegen, kan de gebruiker kiezen uit verschillende video’s zonder hulp van buitenaf. Dit zorgt voor een meer interactieve ervaring voor de bezoeker en vereist geen constante supervisie van het museumpersoneel.

2. Philips Hue smart light room

Om de aandacht van millennials te trekken, moeten winkels innovatieve ervaringen bieden die niet online kunnen worden gedupliceerd. Neem bijvoorbeeld Philips Hue lampen. Hoe kan de klant verschillende opstellingen in een kamer proberen? Of hetzelfde verlichtingsschema vergelijken in een klein loft appartement en een grote woonkamer?

Als je een lokale elektronica winkel zoals een Media Markt bezoekt, kun je een VR app in Kiosk modus op een Oculus GO nemen en rondk ijken op verschillende locaties zonder dat je een groot demostation nodig hebt. Zien is geloven, met een VR headset met gebruiksvriendelijke Kiosk software kan de klant het product uitproberen voordat hij het koopt.

3. Verken Californië met Visit Mammoth

Hoe kan een touroperator vakanties verkopen tijdens een toeristisch evenement? Door opgeblazen palmbomen te gebruiken en zoete cocktails te mixen, of door een zandbak te installeren en te beweren dat het zand uit de woestijn in Egypte komt? Visit Mammoth nam een ​​andere route en filmde met 360 video camera’s verschillende interessante locaties in Californië.

Het resultaat is een selectie van indrukwekkende virtuele rondleidingen. Deze tactiek werkt voor elke touroperator en elke bestemming. Gebruik een VR headset in Kiosk modus en laat de klant een bestemming kiezen. De klant wordt als magie naar de locatie gestuurd, alleen al door naar een miniatuurfoto te staren.

4. ABN AMRO inspireert talent met talent

Wanneer je kijkt naar een professionele atleet die een werkelijk verbazingwekkende prestatie uitvoert, lijkt het vaak moeiteloos. Dat komt omdat we niet getuige zijn van de jarenlange oefening die voorafgaat aan deze specifieke uitvoering.

De Nederlandse bankorganisatie ABN AMRO wilde de inspanningen achter de voorstelling laten zien en gaf VR Owl de opdracht om verschillende 360 video’s te maken met wereldberoemde experts in hun specifieke vakgebied.

In de VR presentatie kan de kijker een duik nemen met zwemmer Pieter van den Hoogenband of de ivoren bezoeken met de broers Jussen. In de VR Kiosk modus is het eenvoudig om een ​​bepaalde video te selecteren die de individuele bezoeker aanspreekt.

5. Virtuele rondleidingen door onroerend goed

Een appartement in Sydney, Australië verkopen via een makelaarskantoor in Amsterdam, Nederland is moeilijk. Dat geldt ook voor de verkoop van een luxe huis dat nog niet is gebouwd. Virtual reality lost beide problemen op met 360 video presentaties die de locatie aan potentiële kopers tonen.

Geef de 360 ​​video Kiosk modus aan de klant, laat ze een video selecteren met behulp van een Kiosk app en laat ze hun droomlocatie ervaren in een volledig meeslepende 360 ​​video. Doorkruis tijd en ruimte met virtual reality rondleidingen voor onroerend goed.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.