5 voordelen van het gebruik van VR bij onboarding

Het onboarden van nieuwe medewerkers is een arbeidsintensieve taak, vooral bij organisaties met veel medewerkers, diverse locatie en/of complexe werkzaamheden. De intrede van Covid-19 en de switch naar remote werk heeft onboarden nog ingewikkelder gemaakt.  Technieken zoals virtual reality kunnen dit proces echter vereenvoudigen en verbeteren. In dit artikelen benoemen wij vijf voordelen van onboarding met VR.

1. Tijdsbesparing

VR Experience 2017 226 1 1024x683 1 - voordelen onboarding vr

In een VR omgeving kun je de werknemer gesprekken laten voeren met collega’s, zonder dat die daadwerkelijk tijd moeten vrij maken. Door een gesprek op te nemen en in de training te verwerken kun je ten alle tijden een kennismakingsgesprek voeren.

De CEO kan bijvoorbeeld vertellen wat de missie van het bedrijf is en met welke werkwijze ze deze willen bereiken. De werknemer kan zien wat de dresscode is en kan zelfs zien hoe hun lunch eruit zal gaan zien. Hoe meer de werknemer van het bedrijf kan zien voor hij begint, hoe meer hij zich verbonden zal voelen met het bedrijf. 

Door gebruik van VR kun je als bedrijf het VR onboarding proces veel sneller en efficiënter doorlopen, zonder dat daar extra werknemers bij komen kijken.

2. Effectiever inwerken

download 2 - voordelen onboarding vr

Op het gebied van VR-training is Walmart de grootste, er worden meer dan 1 miljoen werknemers met VR ingewerkt. De reden van de succesvolle training is een goede combinatie is van real-life scenario’s, immersieve video en realistische audio.

Door deze realistische trainingen krijgen de nieuwe werknemers meer vertrouwen in hun eigen vaardigheden en werken ze effectiever in de praktijk. Dit is vooral van toepassing bij werkzaamheden die veel risico’s met zich meebrengen. Door gebruik van VR-trainingen kun je de werknemers in situaties brengen die in echte trainingen niet mogelijk zouden zijn.

3. Gefocuste werknemers

VR Workshop - voordelen onboarding vr

De nieuwe werknemer kan door alle nieuwe indrukken snel afgeleid raken, daarom kan het lastig zijn om de aandacht vast te houden. Door virtual reality kun je de afleidingen tot een minimum brengen, omdat je zelf controle hebt over wat de persoon ziet.

Uit onderzoek blijkt dat een VR-training 2 keer zo effectief is als een training uit een boek. Een reden daarvan is dat mensen in VR gefocust zijn en in de ervaring worden meegenomen, wat er voor zorgt dat de stof beter wordt onthouden.

 

4. Creëer consistentie

vr gadget 2 - voordelen onboarding vr

Het kan gebeuren dat de begeleider een slechte dag heeft. Dit kan leiden tot een training van mindere kwaliteit waar niet alle punten worden behandeld. Door het onboarding proces in virtual reality te doen hoef je de training maar één keer op te nemen. Deze kun je vervolgens aan alle nieuwe werknemers laten zien, op die manier kun je een consistente training geven.

5. Hogere betrokkenheid

Evento NOS 5G 2 720x480 1 - voordelen onboarding vr

De onderdeompleing die virtual reality biedt is een goede manier om medewerkers klaar te stomen voor de nieuwe functie. In een onderzoek bleek dat 49% van de “millenials” generatie zei dat ze een betere onboard-ervaring willen. VR kan een betere onboarding ervaring bieden voor de nieuwe werknemers. 

VR biedt veel interessante mogelijkheden voor bedrijven vandaag de dag. Zo kun je presentaties en onboarding in virtual reality doen om het proces te verbeteren, terwijl je tijd en geld bespaart. 

Check hier enkel voorbeelden van trainingen die gebruik maken van virtual reality.

Ben je benieuwd naar de mogelijk van VR binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Picture of Marketing
Marketing

Ontdek VR training voor jouw bedrijf

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology voor training, simulatie en onboarding.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.