ClickCease

Over ons

Alles in huis. Van concept tot creatie en distributie. Een team van meer dan 30 specialisten op 5 afdelingen. Klaar om impact te maken

Ons verhaal

Tijdens een stage bij Heineken zag onze oprichter en CEO Marco onmiddellijk het potentieel van virtual reality als een business tool. Vooral de gebruiksvriendelijke en ‘brandale’ Google Cardboard  bood mogelijkheden. Omdat hij niet tevreden was met de kwaliteit die veel leveranciers boden begon Marco aan een reis om de best mogelijke VR-ervaring te bieden met dit magische stuk karton.

Samen met zijn vader ontwikkelde hij al snel een premium-versie van de Google Cardboard die zij zelf ontworpen en produceren. Wanneer het karton werd uitgevouwen, zag het eruit als een uil. De Cardboard Owl was geboren.

De hoge kwaliteit van de Cardboard Owl werd onmiddellijk opgemerkt en de verkoop steeg snel. Het duurde niet lang voordat klanten vroegen om content te maken voor gebruik met de headset. Marco vroeg hiervoor een paar vrienden om hem te helpen en al snel ontstond het sublabel ‘VR Owl’ wat begon met het maken van 360 video’s en applicaties.

Sindsdien is VR Owl uitgegroeid tot één van de leukste VR & AR Agencies Nederland met honderden succesvolle projecten over de hele wereld.

Wat wij doen

Ons team

Beginnend in 2012 met een team van 5 was er meteen een duidelijke verdeling. Marco, die nu onze CEO is, was verantwoordelijk voor marketing, verkoop en het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Quinten werd aangenomen als creative director en Tjeerd kwam aan boord als hoofd van de 3D afdeling. Wisse werd aangenomen om de development afdeling te overzien en kort daarna kwam onze eerste medewerker Nicky aan boord. In 2015 trad Tim toe tot het team als het hoofd van de marketing afdeling.

Sindsdien zijn de afdelingen grotendeels hetzelfde geweest met de toevoeging de events, operations en sales afdelingen.

Ready to create impact?

Wat ons team uniek maakt

Multidisciplinair

Als een van de weinige bedrijven in Nederland hebben we alles in huis. Van een solide concept tot creatie en distributie. Verwacht een  full-service aanpak waarbij alles door ons team wordt gedaan. Elke afdeling heeft specifieke taken en vaardigheden, maar werkt als een geoliede machine.

Ervaring

We zijn sinds de eerste dag actief  in de VR / AR-industrie. We hebben headsets zien komen en gaan en hebben voor elk van hen content gemaakt. Deze ervaring zorgt ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen en weten wat werk, en wat niet.

Kennis

Ervaren met elk 3D-programma en vloeiend in de meeste programmeertalen. We hebben – letterlijk – duizenden headsets beheerd. We zijn meegegroeid met de industrie. We maakten fouten en leerde veel. In ons lab ontwikkelen we SaaS producten die wij nu wereldwijd vermarkten.

Grootte

Met meer dan 30 werknemers zijn we het grootste bedrijf Nederland met een volledige focus op XR & VR. Dit betekent dat we grote projecten snel kunnen voltooien en snel kunnen schakelen. Dit terwijl we altijd garant staan voor de hoogste kwaliteit, die wij, en onze klanten eisen.

Leeftijd

De gemiddelde leeftijd van ons team is 25 jaar. Dit resulteert in een enthousiaste en ambitieuze sfeer waar iedereen zich inzet om impact te maken. Een jong team dat graag leert, nieuwe dingen uitprobeert en niet bang is om uitdagingen aan te gaan.

Ons proces

Soms is de uw vraag complex of zit je vast aan een strakke deadline. Mede daarom hebben we onze processen zorgvuldig in kaart gebracht. Zo weet je precies wat je in welk stadium kunt verwachten.

Van een gratis concept tot een eindproduct.

01 Eerste afspraak

Inzicht in je wensen en behoeften. We definiëren het business case-framework en bespreken de creatieve input voor het concept.

Output: Concept & budget

02 Kick-off

We beginnen het creatieproces met een vergadering waar we de planning definiëren en alles bespreken wat nodig is voor een succesvol project.

Output: Planning

03 Design

We maken van het concept een design document. Dit bevat art direction, user flow en alle relevante aspecten die nodig zijn om de ontwikkeling te starten.

Output: Design document

04 Creatie

We leveren twee versies voor feedback om ervoor te zorgen dat de productie perfect is afgestemd op de verwachtingen.

Output: Alpha, beta

05 Levering

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie op en zorgen we voor een vliegende start met oplevering, installatie of instructie.

Output: Definitieve oplevering

06 Evaluatie

We houden graag contact om ervoor te zorgen dat je tevreden bent en om te laten weten of we verdere kansen voor uw bedrijf zien.

Output: Meeting, call of bezoek

Met wie we samenwerken

We zijn er trots om met iedereen samen te werken.
Van multinationals tot lokale ondernemers.

Wat klanten zeggen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.