Acer investeert 9 miljoen in Starbreeze headset

Starbreeze werkt al geruime tijd aan een headset met een veel hogere resolutie beeld en een veel grotere kijkhoek dan de gangbare headsets. Computerfabrikant Acer heeft een investering gemaakt van 9 miljoen dollar waarmee Starbreeze verder kan ontwikkelen om de meest geavanceerde headset van dit moment op de markt te brengen.

StarVR is niet voor thuis

headset2Starbreeze richt zich in eerste instantie niet op de thuismarkt zoals de HTC Vive, Oculus Rift en Playstation VR. Ze zijn een samenwerkingsverband aangegaan met IMAX voor diverse IMAX VR locaties. Net als IMAX een ervaring biedt die mooier is dan de gemiddelde thuisbioscoop zal Starbreeze een virtual reality ervaring bieden die beter is dan de VR headsets voor thuis.

Dat bereiken ze met een display die een beeld geeft dat twee maal zo scherp is, en een veel grotere kijkhoek van 210 graden waar andere fabrikanten slechts 100 graden kunnen weergeven. Ze lopen alleen nog achter in “low persistence”, het beeld geeft nog een veeg effect bij snel bewegen.

Acer koopt aandelen in Starbreeze

headsetDe Taiwanese fabrikant Acer heeft converteerbare aandelen gekocht in Starbreeze. Dat is wat anders dan een reguliere investering waarbij Acer meer mogelijkheden heeft en meer vrijheid om aandelen weer van de hand te doen als dat financieel aantrekkelijk is. Desalniettemin geeft het Starbreeze meer middelen om hun superieure headset verder te ontwikkelen. Als eerder maakte ze bijzondere VR ervaringen in samenwerking met het team van The Walking Dead en John Wick.

De headset van Starbreeze werkt met andere technologie dan het Lighthouse systeem van de HTC Vive. Je kunt vrij rondlopen in een ruimte die groter is dan die van de Vive, maar niet onbeperkt. Er is ook ondersteuning voor virtuele geweren en controllers. Het is de bedoeling dat je StarVR spellen kunt spelen in diverse arcades, en waarschijnlijk in pretparken.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.