ARCore brengt Augmented Reality naar Android

Na het onverwacht grote succes van Pokémon GO is Augmented Reality helemaal HOT. Steeds meer software ontwikkelaars en hardware fabrikanten voegen AR functionaliteit toe aan hun producten om hun merk voor het voetlicht te schuiven. Snapchat doet het met dansende hotdogs en Google komt met ARCore. Dat is software voor het mobiele Android systeem die het eenvoudiger maakt om Augmented Reality applicaties te bouwen. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Wat is ARCore?

ARCore maakt het ontwikkelaars van mobiele apps eenvoudiger om Augmented Reality aan hun applicaties toe te voegen. De software kan objecten herkennen en positie bepalen zonder specifieke hardware. ARCore kan gebruikt worden in apps en op mobiele websites, op dit moment beperkt tot een handvol Android toestellen op basis van Android Nougat of hoger.

Van Tango naar ARCore

Google heeft al enkele toestellen uitgerust met Tango, een AR platform dat heel nauwkeurig diepte en positie kan bepalen op basis van speciale hardware in het toestel. Omdat het aantal toestellen die geschikt zijn voor Tango erg beperkt is, kiest Google nu voor een vereenvoudigde versie waarbij geen specifieke hardware vereist is. In feite loopt Google dus niet achter Apple aan wat betreft technologie, er zijn immers al Tango toestellen te koop. Maar Google heeft wel geleerd van Apple hoe belangrijk marktaandeel is voor het succes van Augmented Reality.

ARCore of ARKit?Arcore 2 -

Het zal geen toeval zijn dat ARCore enkele maanden uitkomt na de onthulling van ARKit, een framework dat de ontwikkeling van Augmented Reality apps op basis van het mobiele iOS systeem van Apple eenvoudiger maakt.

AR App Development

Een eigen Augmented Reality App? Bekijk:    AR App ontwikkeling

De functionaliteit komt sterk overeen, zelfs de namen lijken op elkaar. ARCore is specifiek voor Android toestellen bedoeld, ARKit is exclusief beschikbaar voor iOS gebruikers. Het is niet duidelijk of ontwikkelaars eenvoudig de vertaalslag kunnen maken. Het is wel duidelijk dat Google met dit platform komt als reactie op Apple, die 12 september de nieuwe iPhone zal onthullen. Lees meer over ARCore versus ARKit.

Snel naar 100 miljoen

Het is de ambitie van Google om ARCore zo snel mogelijk naar 100 miljoen toestellen te brengen. Dat wordt nog een flinke klus aangezien ARCore voorlopig alleen werkt met de Pixel smartphones van Google en de S8 smartphones van Samsung. Er zijn bij lange na niet 100 miljoen van dit soort toestellen in omloop, Apple zal dit najaar iOS 11 introduceren voor honderden miljoenen iPhone toestellen. Hoewel er in totaal veel meer Android toestellen op de markt zijn, liggen de systeemeisen behoorlijk hoog, dat kan later uiteraard nog veranderen.

AR voor iedereen

Voor de gebruikers van Android toestellen die gebruik willen maken van hoogwaardige Augmented Reality zonder een Tango of Apple toestel aan te schaffen, is er met ARCore een oplossing voorhanden. We zijn benieuwd of de eerste ARCore demofilmpjes net zo indrukwekkend zijn als die van ARKit.

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.