Babboe – 360 Graden Bakfiets Experience

Industrie: Fietsen
Technologie: 360 
Toepassing: Events & activations

Vraag

Babboe is de nummer 1 bakfiets van Nederland en ontwikkelt al ruim 10 jaar betaalbare en veilige bakfietsen. Babboe wilt haar potentiële klanten (plaatsonafhankelijk) het echte Babboe gevoel laten ervaren door middel van een VR experience. VR Owl heeft deze vraag vertaald in een 360 graden video.

 

Oplossing

Het Babboe gevoel straalt zich uit in: vrijheid, geluk, gemak en het familie gevoel. Om deze emotie over te brengen naar VR is er een twee minuut durende 360 graden video gemaakt met daarnaast event support op locatie.
De stand van Babboe bestond uit meerdere bakfietsen met VR brillen. Ook was er een TV scherm aanwezig waarbij bezoekers die geen bril hadden mee konden kijken. Met behulp van VR Sync was het mogelijk om de video (verbonden met 2 brillen) tegelijk af te laten spelen in een loop.

Inhoud
De 360 graden video bestaat uit verschillende scenes. Deze scenes variëren van drukke straten in de hectische binnenstad van Maastricht tot aan een ontspannende oase van rust in het bos. Elke scene belicht meerdere keren de voordelen van de bakfiets. Bijvoorbeeld de vele vervoersmogelijkheden tijdens een bruiloft, stukje fietsen en boodschappen doen met het gezin tot aan het vervoeren van buiten en binnen planten vanuit tuincentra.

Resultaat

De 360 graden video is in februari getoont aan de bezoekers van de Negenmaandenbeurs. Babboe en de bezoekers waren erg positief over de uitkomst van de beurs. De beurs trok 1600 mensen naar de stand. Ook verspreid Babboe deze video via de sociale media kanalen.

Babboe
Babboe 2

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.