ClickCease

BAM – Trapveiligheid Training

Industrie: Education
Technologie: VR
Toepassing: Training

Vraag

BAM is een bouwfirma actief in Europa. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en onderhoudt veel projecten in verschillende branches. Safety op de bouwplaats heeft een hoge prioriteit voor het bouwbedrijf. Ter preventie heeft BAM een duidelijke strategie om bouw medewerkers op te leiden om veilig te werken op hun bouwlocaties. Daarom organiseert BAM periodieke Safety dagen waarin zij mensen in hun veld uitnodigen. Een groot onderdeel van deze dagen zijn de VR trainingen.

Er worden verschillende thema’s besproken (EHBO, Vallende objecten, Gevaarlijke producten) en deze keer ging het over het veilig plaatsen van ladders. Negen van de tien keer verlopen alledaagse taken vlekkeloos. Maar wanneer het fout gaat en de bouwmedewerkers de gevolgen niet aan zien komen, kunnen de consequenties enorm zijn.

 

Oplossing

In januari 2020 is er een Safety dag georganiseerd in het voetbalstadion van Leuven. Waarin onder andere het thema het veilig plaatsen van een ladder is behandeld. VR Owl heeft voor BAM een interactieve training gecreëerd voor dit thema. Met VR wenst BAM de impact en bewustwording te creëren van de gevaren op de bouwplaats.

Inhoud VR-training

De basis van elke interactieve 360° training is een realistische bouwplaats. De training laat een 3D gefabriceerde container zien, waarin ladders en bijbehorende materialen zijn opgeslagen.
Het doel is om met de hulpmiddelen de ladder veilig te beklimmen. Wanneer de juiste volgorde is verlopen en de materialen correct zijn geplaatst mag je naar boven. Gebeurd dit niet dan wordt het duidelijk aangeven met de zogeheten ‘no go borden’ en kan je de weg naar boven niet vervolgen. Dit verhoogt de bewustwording en voorkomt gevaarlijke situaties in de toekomst

Resultaat

De VR-training vond plaats in een ruimte met 12 Oculus Quest’s. Het doel van de training werd aan de bouwmedewerkers uitgelegd waarna ze direct de training mochten ervaren. BAM kreeg vanuit haar medewerkers zeer positieve feedback omdat dit middel veel doeltreffender is dan de traditionele theoretische trainingen die vaak monologisch zijn opgebouwd.

BAM traptraining
Bam-Klein-1
BAM Traptraining 2

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.