ClickCease

BAM – Bouwplaats Veiligheid Onboarding

Industrie: Education
Technologie: 360
Toepassing:
Onboarding / Training

Vraag

BAM is een bouwconcern actief in Europa. Het bedrijf initieert, ontwikkelt, bouwt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. Op de bouwplaats staat veiligheid bovenaan.

Vaak wordt er nonchalant nagedacht over alledaagse taken, maar als het misgaat kan de impact enorm zijn. BAM wilt de impact van zulke fouten aan de medewerkers laten zien zodat zij zich bewust worden van de gevaren die de bouwplaats met zich mee brengt.

Oplossing

Er is een 360° animatie ontwikkeld waarin een bouwlocatie nagebootst is. Op deze bouwlocatie staan werknemers die bezig zijn met het zekeren van een groot object aan een kraan. Alles lijkt goed te gaan tot het object losschiet en het als een ongeleid projectiel naar beneden stort. Medewerkers worden bedolven onder het puin wat voor een schrik factor zorgt.

De simulatie geeft duidelijk aan wat de go’s en no go’s zijn, wat ervoor moet zorgen dat de werknemers in de toekomst zorgvuldiger omgaan met de gevaren op de bouwplaats.

Resultaat

De simulatie is tijdens de Safety Days van BAM laten zien aan werknemers. Met de bril op kunnen werknemers niet ontsnappen aan de simulatie en worden ze direct blootgesteld aan de gevaren.

De simulatie werd als impactvol, duidelijk en effectief ervaren. Zij zien VR als de toekomst van gevaren training aangezien het een grotere focus op de praktijk heeft. Dit verhoogt de impact tegenover de traditionele theoretische trainingen.

BAM
BAM 2
BAM 3

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.