ClickCease

Beleef een concert vanaf je bank

Beleef een concert vanaf je bank

Ben jij een echte festival fanaat? Ben je te zien op Pinkpop, Parkpop en andere Pop festivals? Of sta je liever in het stadion met Marco Borsato op het podium of gezellig met Guus Meeuwis in Eindhoven?

Je kunt natuurlijk ook genieten van een concert met klassieke muziek of een meeslepende opera. Met een Google Cardboard beleef je al deze ervaringen thuis vanaf je eigen bank in VR. Zet de bierhelm maar op en frituur maar een schaal met bitterballen, zelfs tijdens een uitvoering van Chopin!

Hoe bekijk je een concert in VR?

Google Cardboard is de meest populaire VR headset ter wereld. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt hoe goedkoop je deze smartphone houder kunt aanschaffen. Schuif een smartphone in de universele Cardboard houder, start YouTube of een speciale VR video app en kies jouw concert, optreden of live registratie. Nu kun je elk optreden volgen met stereo geluid en beeld om je heen. Kijk naar de artiesten, of tuur over je schouder naar die leuke dame een rij achter je. Sorry, een knipoog zal je geen date opleveren.

Cardboard VR is de toekomst van live muziek

Het leven wordt langzaam maar zeker steeds verder gedecentraliseerd, belevingen worden afgestemd op het individu. Tegelijkertijd komen mensen steeds vaker bij elkaar tijdens live evenementen. VR video via een Cardboard biedt voor beide situaties de juiste oplossing:

Cardboard VR tijdens een evenement

Als je niet zeker weet of dat kleine stipje op het podium Marco Borsato of Guus Meeuwis is, kun je met een Cardboard de show live volgen vanaf de eerste rij. Er wordt een 360 graden camera geplaatst die live streamt voor de aanwezigen. Dit proces wordt ook wel “narrowcasting” genoemd. Iedereen in het publiek krijgt een Google Cardboard met branding die ze later mee naar huis mogen nemen.

Cardboard VR voor thuis

Jouw vrienden die geen kaartje konden bemachtigen volgen het optreden gewoon thuis via de live stream vanaf het evenement. De organisatie kan dit gratis aanbieden, er komen ook steeds meer manieren om via een “Pay per View” systeem thuis evenementen te volgen. Denk bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden. Wanneer je thuis komt na een weekend feesten bekijk je de hoogtepunten nogmaals in 360 graden video met jouw persoonlijke Cardboard headset.

De beelden via een Google Cardboard worden met de juiste camera’s in stereoscopisch 3D weergegeven, zo is het net alsof je er zelf bij bent. De manieren om geluid realistisch te mixen worden ook steeds geavanceerder waarmee je elk concert vanaf de bank thuis kunt bekijken.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.