ClickCease

Bennett Medical Center | AR Wervelkolom Operaties

Wervelkolomchirurgen bij Health’s Bennett Medical Center in Stamford, Connecticut, gebruikte bij 12 operaties augmented reality. De directeur van het augmented reality wervelkolom-programma voerde op 28 januari 2021 de eerste operatie uit met deze techniek.

Het systeem is voorzien van een headset die is ontworpen om te functioneren alsof de chirurg röntgen zicht heeft in het lichaam van de patiënt. Dankzij de headset kijkt de chirurg naar de patiënt tijdens de operatie in plaats van naar een scherm. 

Volgens directeur Sandhu maakt de nieuwe techniek een operatie zeer nauwkeurig. “De technologie geeft ons de mogelijkheid om door het weefsel van een patiënt heen te kijken.” aldus directeur Sandhu. Bennett Medical Center is het enige ziekenhuis dat AR wervelkolomoperaties toepast.

Brand: Bennett Medical Center
Tech: Augmented Reality
Branche: Healthcare

Bennett Medical Center 2

More inspiration

VR owl VR bril ziekenhuis Healthcare

Erasmus MC | Artsen VR-Training

Studenten van het Erasmus MC gaan vanaf oktober 2021 gebruik maken van virtual reality. Ze gaan oefenen met de zeldzame en acute situatie van een reanimatie na een openhartoperatie.

VR owl ziekenhuis VR headset Healthcare

Hogeschool Antwerpen | Verpleegkunde VR-Training

De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen maakt gebruik van VR-training voor studenten verpleegkunde. De studenten moeten verschillende handelingen uitoefenen in de virtuele wereld.

Friesland Corona VR-training Healthcare

Corona Fryslân | Corona VR-Training

Zorginstanties in Friesland werken samen bij het ontwikkelen van VR-trainingen.

Meer informatie over VR Training of VR onboarding?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.