Beste voorbeelden van VR trainingen van 2021

Voor trainingen, VR onboarding en simulaties wordt steeds vaker virtual reality of augmented reality gebruikt. Opleiden met VR of AR is een goedkopere en vaak efficiëntere manier. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan het trainen van personeel met VR of AR. In dit artikel lees je over de beste voorbeelden van het inzetten van VR of AR voor trainingen in 2021.

1. Luchtbasis Security | gebruik van geweld VR training

Op de Hill Air Force Base gebruiken beveiligers virtual reality om te trainen hoe ze moeten handelen in situaties onder hoge druk. In deze trainingscenario’s is het belangrijk te weten wanneer geweld moet worden gebruikt en wanneer niet. Het is mogelijk dat de digitale personages agressief worden of geweld gebruiken. Hier moet adequaat op gereageerd worden.

Het consequent trainen op het nemen van de juiste beslissingen is cruciaal voor het personeel van de vliegbasis.

2. US Air Force | Medische VR-Training

De US Air Force en US Space Force werken samen met SimX om trainingen te ontwikkelen voor special operation forces. 

Het doel van de VR-training is het trainen van medische overdrachten tussen verschillende zorgteams. In de dynamische training komt de cursist in een realistische omgeving, met operaties overdag of midden in de nacht. 

De USAF en USSF leren gedurende de trainingen over medische technieken, tactieken en protocollen. Het algemene doel is om alle speciale operatie troepen kennis te geven over het bieden van medische zorg in het veld. 

3. BMW | Veiligheid VR-Training

Naast VR voor design en prototyping gaat BMW haar personeel nu ook veiligheidstraining geven met deze techniek

Onderdeel van de training is onder meer fabrieken efficiënter inrichten op basis van lean production. BMW gebruikt 3D scans voor een realistische omgeving en input van deelnemers voor het continu verbeteren van de trainingen.

De medewerkers kunnen op eigen tempo trainen, de betrokkenheid is hoog en de trainingen zorgen voor een verhoogde efficiëntie, aldus BMW.

4. Audi | Logistieke VR-Training

Werknemers van Audi werken met ingewikkelde systemen, iets wat zorgvuldig moet gebeuren. Fouten komen dan ook elke dag voor. De autofabrikant zet nu virtual reality in om de foutmarge te verbeteren

In VR trainen logistieke medewerkers via een ‘pick by light’ systeem om de juiste onderdelen te selecteren en assembleren. Naarmate de werknemer vordert, worden de ‘pick by light’ trainingen steeds lastiger.

De fun factor van de trainingen maakt het erg populair bij de medewerkers. Uiteindelijk moeten de taken zonder hulp verricht worden. Dit verhoogt de motivatie en ambitie van de medewerkers.

5. BP | Offshore VR-Training

Op offshore platformen is veilig werken van groot belang, dit is echter lastig te trainen. Energiebedrijf BP zet VR-training in om medewerkers efficiënt onshore te trainen.

Het personeel leert in de zogenaamde ‘immersive simulation environment’ met complexe procedures in een veilige omgeving om te gaan. Hierin leert het personeel goed te communiceren en menselijke fouten te verwijderen. 

BP heeft inmiddels duizenden werknemers succesvol getraind. Hierdoor is het werk op de boorplatformen veiliger geworden. Het bedrijf wil nu ook VR bij andere trainingen in gaan zetten.

6. Safeway | Offshore VR-Simulatie

Het bedrijf Safeway is gespecialiseerd in het managen en de engineering van vrachtafhandeling. Safeway zocht naar een snelle en efficiënte oplossing om nieuwe werknemers op te leiden. 

Het bedrijf gebruikt een systeem om personeel en goederen van het boorplatform naar het schip te transporteren. VR Owl heeft deze oefeningen voor hun gesimuleerd, zoals telescoping, dit is het vervoeren van personen en goederen. De virtual reality simulatie werkt met een laptop en 2 joysticks wat de opstelling mobiel en betaalbaar maakt.

De VR-simulatie zorgt voor minder inzet van mensen en materiaal, wat zorgt voor lagere kosten en minder impact op het milieu.

7. Erasmus MC | Artsen VR-Training

Het Erasmus MC gaat vanaf oktober 2021 in virtual reality oefenen met de zeldzame en acute situatie van een reanimatie na een openhartoperatie. 

In de virtuele wereld ziet de art de patiënt voor hem liggen. Samen met zijn team dient hij alle stappen van het protocol voor reanimatie na hartchirurgie te doorlopen. In de ‘echte’ wereld is er weinig ruimte voor training met zo’n situatie, aangezien er snel gehandeld moet worden. 

Met behulp van dit soort VR-trainingen hoeven er geen groepssessies meer georganiseerd te worden, maar kan er in de eigen tijd geoefend worden.

8. Ziekenhuis VieCuri | Verpleegkundigen AR-Training

De verpleegkundigen van het VieCuri ziekenhuis in Venlo maken gebruik van augmented reality training. In deze AR-training leren de verpleegkundigen om patiënten met corona symptomen beter te behandelen.

In de training wordt er een hologram van een patiënt met corona symptomen geprojecteerd met behulp van een Microsoft Hololens 2. De verpleegkundigen moeten de status van de patiënt vervolgens beoordelen en waar nodig actie ondernemen. 

Volgens simulatie trainer Henk van Leeuwen is het gebruik van de Hololens een fantastische toevoeging naast de huidige trainingsmethoden.

9. Politie Antwerpen | Politie VR-Simulatie

De Antwerpse politie gebruikt virtual reality om zo het gevoel van etnisch geprofileerd te worden bij de burger tegen te gaan. Zo leren zij bijvoorbeeld iemand op correcte wijze fouilleren.

In de VR-training komen de inspecteurs voor levensechte scenario’s te staan. Zo moeten ze bijvoorbeeld de keuze maken om een groepje jongeren of een vrouw met kinderwagen staande te houden.  Lees hier meer over hoe de politie virtual reality inzet.

Dankzij de VR-training kunnen de agenten zich beter inleven in de burger, omdat de training inzicht geeft in welke impact welke soort aanpak heeft op een gecontroleerd persoon.

10. Politie Central Buck | Politie VR-Training

De Central Bucks politie in Amerika gaat in 2022 gebruik maken van virtual reality training. In deze VR-training leren de agenten om te gaan met scenario’s waarin ze moeten de-escaleren om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen veilig zijn.

Het doel is is om agenten te helpen agressief gedrag te herkennen en te voorkomen dat ze escaleren. In de virtuele wereld komen de agenten in aanraking met mensen met een emotionele of mentale gezondheidscrisis.

Het implementeren van deze nieuwe de-escalatie trainingsstrategie zal het risico op letsel van agenten en burgers verminderen. Bovendien is de verwachting dat de klachten en aansprakelijkheid voor de afdeling afnemen.

Ontdek de mogelijkheden!

VR training geeft bedrijven de mogelijkheid om personeel makkelijker op te leiden. Opleiden via virtual reality is efficiënter, goedkoper en laagdrempeliger dan klassieke opleidingsmethodes. 

Lees hier meer over de zakelijke toepassingen van virtual reality.

Nieuwsgierig naar hoe VR of AR een impact kan hebben in uw bedrijf? Nrem contact met ons op!

 
Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.