Blygold | Coating VR training

Industrie: Industrieel onderhoud
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Training

Blygold Training VR 2 - Blygold training

Oplossing

VR Owl ontwikkelde een VR trainingsapplicatie voor de Oculus Quest. Hierbij leert de cursist om een beschermende laag aan te brengen met een speciale verfspuit. Dit zogenaamde “coaten” is een nauwkeurig proces waarbij de afstand, hoek en timing belangrijk zijn voor een optimaal resultaat. De applicatie bestaat uit drie onderdelen; de eerste is een tutorial, de tweede trainingsmodus en de laatste examenmodus.

Bij het eerste onderdeel krijgt de cursist een uitleg over de besturing van de VR applicatie.Dit wordt vervolgd met een theoretisch uitleg van het coatingproces.

Bij de tweede stap, de training modus, wordt een hologram getoond die de ideale tempo, hoek en afstand toont. Door deze hologram te volgen kan de cursist “muscle memory” trainen.

De laatste stap is het examen waarbij het proces de cursist zelfstandig het proces doorloopt. 

Na afloop volgt een rapportage waarin onder meer de nauwkeurigheid, het dekkingspercentage en de verstreken tijd te zien is. Deze rapportage wordt samen met de opname gedeeld met Blygold op basis waarvan eventuele certificering verleend wordt.

image 007 0000 1 - Blygold training

Vraag

Blygold reinigt, onderhoudt en renoveert installaties voor airconditionings, verwarming en koeling. Blygold heeft bijna 100 medewerkers in Nederland en werkt met een wereldwijd partnernetwerk.

Het trainen en certificeren van deze partners kost veel (reis)tijd. VR Owl is daarom gevraagd een VR applicatie te maken om het certificatieproces te versnellen.

Blygold VR Training 2 - Blygold training

Resultaat

Deze VR training heeft drie belangrijke voordelen voor Blygold. Allereerst kunnen zij medewerkers overal trainen zonder gebruik van een fysieke locatie of materialen. Dit zorgt voor een sneller en effectiever trainingsproces tegen lagere kosten. 

Het tweede voordeel is het op afstand certificeren van partners. Dit zorgt voor een verbeterde dienstverlening, minder (reis)kosten en een lagere milieu impact. Het laatste voordeel is dat bestaande medewerkers eenvoudig kunnen oefenen en indien nodig een opfriscursus volgen.

VR Owl heeft voor Blygold International een goede trainings app ontwikkeld die niet alleen mooi is maar vooral erg functioneel. Een duidelijke afstemming van de mogelijkheden in de voorfase en een goed project management tijdens de ontwikkeling hebben geleid tot een succesvolle training app voor ons specialistisch coating spuitwerk.

Blygold VR Training 5 - Blygold training
Blygold VR Training 2 - Blygold training
vr owl logo wit 1 - Blygold training

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.