ClickCease

Boeing | Astronaut VR-Training

Boeing zal in 2021 bemanningsleden van NASA naar het International Space Station vliegen. Een astronaut die een ruimtereis gaat maken moet enorm veel training doorstaan. Boeing gebruikt hiervoor virtual reality.

Dankzij de verbeterde resoluties van VR-headsets is het mogelijk om een cockpit te creëren die scherp genoeg is om te lezen. De VR-trainingen van Boeing behandelen alle aspecten van de missie van de astronauten, van het opstijgen en het loskoppelen tot het landen en alle stappen daar tussenin. 

Het lezen van alle knoppen en schakelaars in de cockpit is van belang en dankzij de Varjo headset is dit nu mogelijk. Virtual reality trainingen hebben als voordeel dat astronauten overal op afstand kunnen trainen. Boeing zet de VR-trainingen in bij de astronauten en ziet in de toekomst hetzelfde soort trainingen in te zetten voor andere vliegtuigen en veiligheidssituaties.

Brand: Boeing
Tech: Virtual reality
Branche: Luchtvaart

More inspiration

VR owl VR bril ziekenhuis Healthcare

Erasmus MC | Artsen VR-Training

Studenten van het Erasmus MC gaan vanaf oktober 2021 gebruik maken van virtual reality. Ze gaan oefenen met de zeldzame en acute situatie van een reanimatie na een openhartoperatie.

VR owl ziekenhuis VR headset Healthcare

Hogeschool Antwerpen | Verpleegkunde VR-Training

De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen maakt gebruik van VR-training voor studenten verpleegkunde. De studenten moeten verschillende handelingen uitoefenen in de virtuele wereld.

VR owl politie VR headset Hulpdiensten

Politie Antwerpen | Politie VR-Simulatie

Politie Antwerpen maakt gebruik van VR-training om het gevoel van etnisch geprofileerd te worden bij de burger tegen te gaan.

Meer informatie over VR Training?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.