Logistiek

Virtual & Augmented reality voor de logistiek

VR & AR voor de logistiek

Virtual- en augmented reality kunnen op diverse vlakken binnen de logistiek van waarde zijn. Van het werven en opleiden van personeel tot aan het bieden van hulp op afstand. Ontdek hier alle mogelijkheden voor de logistieke sector.

Waarom VR & AR in de logistiek?
– Verhogen van de productiviteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.
– Het verminderen van veiligheidsrisico’s door trainingen.
– Goedkoper opleiden van personeel met minder middelen.
– Efficientere hulpverlening door remote support.

Ready to create impact?

VR voor de logistiek

1. Recruitment

Maak potentiële medewerkers enthousiast door een virtuele rondleiding waar de werkomgeving, collega’s en taken op transparante wijze worden getoond. Toets geschiktheid voor een functie met een interactieve VR ervaring of game.

2. Training

Geef inzicht in complexe taken of processen voordat nieuwe medewerkers aan de slag gaan, of geen bestaande medewerkers een update. Train overal, tegen lagere kosten, met een hogere retentie en meer fun.

3. Veiligheidstraining

Toon onveilige situaties in een veilig VR scenario. Maak virtuele fouten zonder de echte consequenties. Bereid medewerkers voor op noodsituaties en verhoog de awareness in de werkomgeving.

4. Simulatie

Train met complexe machines en ingewikkelde apparatuur.
Leer procedures en werkwijze voordat je de machine gezien hebt. Train op elk mogelijk (nood)scenario op elke locatie zonder de inzet van echte apparatuur trainers.

Safeway:

Offshore simulator

Safeway biedt een eenvoudige manier om mensen van schepen naar moeilijk bereikbare locaties zoals booreilanden te transporteren met behulp van zogenaamde loopbruggen.
We hebben een VR-simulator ontwikkeld om op vrijwel elke locatie te trainen voor veel (nood)situaties. Dit bespaart enorm op de kosten die gepaard gaan met training op zee en heeft minder impact op het milieu.

BAM Group

Veiligheidsprocedures op locatie

De Koninklijke BAM Groep is één van de oudste en grootste bouwbedrijven in Nederland. We hebben een applicatie ontwikkeld waarmee werknemers in de bouw over veiligheid leren zonder naar een locatie te gaan. Werknemers vonden dit een perfecte oplossing voor hun schema’s, informatiebehoeften en aandachtsspanne.

Premier Tech

Sales and training

Premier Tech bouwt verpakkingsmachines. Om kopers te informeren en gebruikers te instrueren, hebben we een applicatie gemaakt die de werking van de machines laat zien. Hiermee wordt tijd en geld bespaard voor on-site instructies, terwijl het vragen vermindert en de verkoop verhoogt.
Premier Tech begon met één machine, momenteel hebben ze hun hele productlijn in VR gevisualiseerd.

Ready to create impact?

AR voor de logistiek

Geef real time data, instructies of objecten met behulp van digitale visualisatie in de ‘echte’ wereld. Help medewerkers de weg vinden, leer ze over nieuwe processen of biedt hulp op afstand. Zet Augmented Reality in voor de volgende werkzaamheden: 


1. Training & onboarding

Gebruik visuele communicatie om personeel te leren over het besturen van machines of apparaten zoals heftrucks. Toon een digitale laag over het fysieke apparaat en neem ze stapsgewijs mee door het hele proces. Leer zelfstandig en laagdrempelig.

2. Visualisatie

Toon machines, apparaten of gereedschap in 3D op elke locatie om mensen te informeren of op te leiden. Visualiseer data zoals productinformatie, geef routes weer of help bij orderpicking. Visualiseer nieuwe inrichting.

3. Remote support

Terberg Benschop

Remote support

Voor het Nederlandse vrachtwagenmerk Terberg hebben we een AR-oplossing ontwikkeld om hun reparatie- en ondersteuningsdiensten te verbeteren. De inzet van smartglasses biedt de mogelijkheid voor experts om op afstand te assisteren. De monteur krijgt via een scherm visuele aanwijzingen en kan processen via een checklist afwerken.

Breman

Rijkswaterstaat Bruggen & Tunnels

Ready to create impact?

Wie we zijn

Een gepassioneerd team van 30 creatives. We hebben alles in huis, van concept tot uitvoering. Ons team bestaat uit de volgende afdelingen:

Concepting afdeling

Creëren creatieve VR & AR concepten passend bij je use cases.

360 afdeling

Ervaren videografen met een creatieve kijk op storytelling.

3D-afdeling

Technische CAD & 3D-artists die zelf creëren of je werk converteren.

Development afdeling

Van mobiele apps tot high-end simulaties.

Operations afdeling

Eventsupport en implementatiespecialisten.

Ready to create impact?

Onze aanpak

Een doel zonder een plan is slechts een wens

Bij VR & AR is implementatie net zo belangrijk als creatie.
Daarom betrekken we onze operations-afdeling bij bijna elk project om een haalbare uitvoering te garanderen.

De kleine dingen maken een groot verschil

VR & AR is een industrie met veel onbekend terrein dat aandacht voor detail vereist. Daarom werken we nauw samen met onze klanten en helpen we ze bij elke stap.

No nonsense

We zijn recht door zee, open en benaderbaar. We zijn toegewijd aan onze klanten en partners en streven naar samenwerkingen van lange duur. Bel ons en ervaar het zelf. 

Ons proces

Soms is de uw vraag complex of zit je vast aan een strakke deadline. Mede daarom hebben we onze processen zorgvuldig in kaart gebracht. Zo weet je precies wat je in welk stadium kunt verwachten.

 

Van een gratis concept tot een eindproduct.

01 Eerste afspraak

Inzicht in je wensen en behoeften. We definiëren het business case-framework en bespreken de creatieve input voor het concept.

Output: Concept & budget

02 Kick-off

We beginnen het creatieproces met een vergadering waar we de planning definiëren en alles bespreken wat nodig is voor een succesvol project.

Output: Planning

03 Design

We maken van het concept een design document. Dit bevat art direction, user flow en alle relevante aspecten die nodig zijn om de ontwikkeling te starten.

Output: Design document

04 Creatie

We leveren twee versies voor feedback om ervoor te zorgen dat de productie perfect is afgestemd op de verwachtingen.

Output: Alpha, beta

05 Levering

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie op en zorgen we voor een vliegende start met oplevering, installatie of instructie.

Output: Definitieve oplevering

06 Evaluatie

We houden graag contact om ervoor te zorgen dat je tevreden bent en om te laten weten of we verdere kansen voor uw bedrijf zien.

Output: Meeting, call of bezoek

Met wie we samenwerken

We zijn er trots om met iedereen samen te werken.
Van multinationals tot lokale ondernemers.

Wat klanten zeggen

DEPT

‘’VR Owl leverde waardevolle creatieve en technische kennis. Hun enthousiasme is aanstekelijk en maakt het werken met hen leuk en belonend.’’

Woolrich

“VR Owl heeft ons gedurende het hele proces ondersteund. Ze deden dit feilloos en we zijn zeer tevreden met het resultaat’’

Salesforce

"Het hele team was erg blij met de masterclass, we hopen in de toekomst weer met je samen te werken!"

RWS

‘’Van harte aanbevolen. VR Owl had een goed oog voor onze eigen inbreng en realiseerde zich snel wat we in gedachten hadden.’’

Wij horen graag van je

Ben je op zoek naar inspiratie, heb je een vraag of een geweldig idee? Neem contact op met één van onze experts voor een gratis consult.

Informatie

VR Owl 
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, The Netherlands
0031 30 71 16 158
info@vrowl.io

Uil VR Solutions B.V.
BTW NR: NL 8579.35252.B01
KVK NR: 69601283
Terms & conditions

[hrf_faqs category=’Logistiek’]

Blijf up to date

COPYRIGHT © VR OWL 2020

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.