Bridge brengt VR naar de iPhone

Apple is het grootste tech bedrijf dat geen “tastbaar” project heeft op het gebied van Virtual Reality of Augmented Reality. Er zijn wel VR apps die werken met een Google Cardboard, en AR Apps zoals de Dino’s van Albert Heijn, toch is het kinderspel vergeleken met een Oculus Rift headset van Facebook.

Occipital brengt nu volwaardige Mixed Reality naar de iPhone met de eerste versie van Bridge, een draagbare headset met positionele tracking.

Bridge en Bridget

Bridge2 -De Bridge ziet eruit als een kruising tussen een Apple product en een headset uit een Star Wars film. Het is een smartphone houder voor de iPhone 6, 6S of 7, met daarop een Structure Sensor die het mogelijk maakt een diepte scan te maken van de omgeving. Daarmee wordt het mogelijk objecten in de ruimte te plaatsen.

Om Mixed Reality tot stand te brengen wordt de camera van de iPhone gebruikt. Dat beeld is weliswaar tweedimensionaal, de MR beelden zijn stereoscopisch 3D. Bridget is de virtuele robot assistent die speciaal voor de Bridge is ontwikkeld.

Binnenstebuiten positiebepaling

Bridge3 -Een Gear VR met een Samsung smartphone kan geen positie bepalen, een Oculus Rift of HTC Vive heeft externe trackers nodig. De Bridge werkt op basis van een diepte scanner op de headset.

Daarmee lijkt het veel op het Santa Cruz prototype van de Oculus Rift en de Hololens van Microsoft. Net als Hololens kan de Bridge een 3D scan maken van de omgeving, Google heeft een soortgelijke technologie genaamd Tango voor tablet en smartphone.

Nu te bestellen

Bridge4 -De Bridge is voor de verandering geen Kickstarter, het is een “echt” product waarvan de eerst lichting voor $499,- te koop is, de volgende serie zal vanaf maart 2017 voor $399,- te bestellen zijn.

Het is vooral de Structure Sensor die de Bridge zo bijzonder maakt. Dat de prijs ver onder die van de Hololens ligt ($3000,-) is mooi meegenomen.

Aan de vormgeving van de headset is te zien dat het nog niet rijp is als officieel Apple product, het heeft nog wat fijnafwerking nodig. De potentie is wel groot, zeker gezien het aantal iPhone gebruikers en de prijs voor een product met volwaardige “inside-out” diepte scanner.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.