Burgernet | Aangifte tot Arrestatie

Industrie: Overheid
Technologie: 360º video
Platform: YouTube & cardboard VR
Toepassing: storytelling

Shot VFX - Burgernet

Oplossing

In een 360 graden video maakt de kijker een diefstal mee van dichtbij. Hiermee wordt een impact gecreëerd bij kijkers en maken we het effect van de Burgernet app voelbaar. Naarmate de video vordert ziet de kijker op welke manier de Burgernet App helpt om de dader te vangen. Van het doorgeven van signalement aan de meldkamer, het versturen van de melding door de meldkamer in de Burgernet app, het ontvangen van de melding, het aangeven van tips bij de politie tot de daadwerkelijke aanhouding. 

Een professionele voice-over neemt de kijker mee in de video en vertelt hoe de app in het voordeel kan werken van de politie. Door visuele elementen ter illustratie van communicatiestromen van- en naar de Burgernet App, krijgt de kijker duidelijk in beeld hoe belangrijk het gebruik van de app kan zijn.

Vraag

Burgernet is een verlengstuk van de politie in Nederland. Via de Burgernet app worden er signalementen gestuurd van vermiste of gezochte mensen naar mensen in de omgeving. De app gebruikt GPS-locatie om meldingen te ontvangen over acties die op dat moment in de buurt gebeuren, waar je ook bent.

Dit is belangrijk om de politie te helpen bij het vinden van die personen. Hoe meer mensen gebruik maken van de app, hoe beter. Om te zorgen dat de Burgernet app nóg bekender wordt onder Nederlanders, ontstond de vraag aan VR Owl om een 360 graden video te creëren.

Cardboard BurgernetSide camera - Burgernet

Resultaat

De video wordt gebruikt ter promotie van de app, en is te zien op YouTube. De video kan het best ervaren worden middels de VR Cardboard. Op de Cardboards zijn QR codes met de link naar de 360 graden video en de Burgernet app bedrukt. Hierdoor zorgen de Cardboards voor een “alles-in-een” pakket.

Alle verantwoordelijke politie-eenheden en grote gemeenten hebben de video gezien en kunnen het gaan gebruiken ter promotie van de Burgernet app op bijeenkomsten en voorlichtingen.

burgetnet 2
VR Owl Burgetnet
vr owl logo wit 1 - Burgernet

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.