Capgemini en Unity werken samen voor Metaverse oplossingen op maat

Capgemini,en Unity Technologies slaan de handen ineen om organisaties wereldwijd te helpen profiteren van de Metaverse. Ze gaan samenwerken op het gebied van productontwikkeling, training en uitbreiden bestaande toepassingen. 

Sectorspecifieke Metaverse oplossingen te bouwen

Volgens XRtoday zal Capgemini samenwerken met Unity om een mens-machine-interface, digital twins een metavers werkplatform en een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) te ontwikkelen.

Daarnaast stelt de samenwerking Unity in staat om zijn product roadmap voor de ontwikkeling van technologieën zoals blockchain, NFT’s, AI, 5G en 6G uit te breiden door gebruik te maken van Capgemini’s thought leadership en marktkennis. 

Bovendien heeft Unity zo toegang tot de immense doelgroep van Capgemini om zo de ontwikkeling van het RT3D  een impuls te geven.

Samenwerken, verbinden en versnellen

Pascal Brier, Chief Innovation Officer bij Capgemini, zegt over de samenwerking het volgende:

“Metaverse en immersieve ervaringen openen een heel universum van mogelijkheden voor onze klanten in verschillende sectoren. Van meer emotionele connecties met consumenten en samenwerking tussen werknemers, tot het optimaliseren van engineering, productie en operations met behulp van Digital Twins.

Marc Whitten, SVP en General Manager, Unity Create Solutions, zegt het volgende;

Marc voegde er verder aan toe: “Unity’s real time 3D oplossingen zullen veel nieuwe bedrijven in de volgende generatie van het internet, of Metaverse, brengen en hen helpen een grotere betrokkenheid bij hun klanten te bereiken.”

In de web 3.0-sector zijn er recentelijk tal van overeenkomsten gesloten, van Lego en Epic tot Siemens en Nvidia. Dergelijke allianties zouden de metaverse economie versterken en bedrijven in staat stellen hun stakeholders nieuwe ervaringen te bieden.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Spreek met een specialist

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology met advies, concepting en implementatie.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.