ClickCease

COVID VR Game | Vaccinatie stimuleren

Deense onderzoekers gebruiken virtual reality om meer mensen aan te moedigen zich te laten vaccineren tegen COVID. In een experiment in de hoofdstad Kopenhagen manoeuvreert de speler rond een met COVID besmette menigte op het stadsplein.

Deelnemers dragen VR-headsets om een oudere persoon te spelen die door het stadscentrum loopt. De deelnemers moeten roodgeklede omlopers in de stad zien te ontwijken. Deze roodgeklede personages vertegenwoordigen geïnfecteerde mensen. Blauw geklede personages zijn veilig om te passeren, deze mensen zijn gevaccineerd.

Volgens Robert Brohm, hoogleraar psychologie aan de universiteit van Kopenhagen, verhoogt het gebruik van een VR-ervaring de intentie van mensen om zich te laten vaccineren. “Deze initiatieven kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in de spreekkamer van de dokter”, zei hij. 

Geïnteresseerd in wat VR voor uw bedrijf kan betekenen? Neem nu contact op met een VR-bedrijf!

Organisatie: Universiteit van Kopenhagen
Tech: Virtual Reality

VR Covid Game vaccinatie

More inspiration

New Jersey Sheriff VR Hulpdiensten

New Jersey Politieacademie | Agenten trainen met VR

Het politiebureau van Monmouth County, New Jersey, is de eerste in de staat die virtual reality gebruikt om politieagenten op te leiden.

Air Force VR training Defensie

Luchtbasis Security | geweldsinzet VR training

Beveiligers op Hill Air Force Base gebruiken virtual reality om te trainen hoe te handelen in situaties onder hoge druk. De VR-ervaring geeft de beveiligers toegang tot meerdere scenario’s.

VR owl - ar headset ziekenhuis Healthcare

Ziekenhuis VieCuri | Verpleegkundigen AR-Training

De verpleegkundigen van het VieCuri ziekenhuis in Venlo maken gebruik van augmented reality training. In deze AR-training leren de verpleegkundigen om patiënten met corona symptomen beter te behandelen.

Meer informatie over VR Training of VR Simulatie?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.