Crytek’s The Climb wordt de officiële Oculus releasegame

Het Duitse bedrijf Crytek is een grootmacht in de game wereld, met titels als Crysis en Far Cry zijn deze jongens niet meer weg te denken. Hoewel Far Cry alleen te spelen was op de PC was Crysis te spelen op bijna elke console. Nu wil Crytek van de conventionele consoles naar de iets meer revolutionaire consoles, daarmee doelen we natuurlijk op de Oculus Rift. The Climb moet het startschot zijn voor een flinke reeks aan VR games die we van Crytek kunnen verwachten.

Klimmen met Crytek

climb2De spellen van Crytek draaien op de CryEngine. Ze zijn misschien niet zo sterk in het bedenken van namen zonder “Cry”, maar ze toveren wel consequent prachtige beelden op het scherm. Daarmee is het niet verwonderlijk dat Oculus een behoorlijk bedrag  heeft neergelegd voor een exclusief spel van de Duitse ontwikkelaars die gratis bij de release wordt geleverd.

“The Climb” is zoals je al kunt raden een spel waarin je kunt klimmen. Op dit moment is de besturing nog via een Xbox controller, maar de Oculus Touch zal op den duur ook ondersteund worden. Met een dergelijke actiegame moet dat ook wel. In The Climb moet je een gigantische berg beklimmen, maar hoe hoger je komt hoe groter de uitdaging.

Uitgebreid de berg op

climb3The Climb wordt nu al geroemd om de uitleg van het spel, er zijn namelijk een groot aantal verschillende richels die je onder de knie moet krijgen. Bij elke richel moet je een speciale move gebruiken om er op te klimmen, deze moves kun je talloze keren oefenen totdat je hem meester bent.

Een andere feature aan de game is het talkpoeder dat je gebruikt, je klimt namelijk met je blote handen een berg op. Soms zijn richels te ver uit elkaar en moet je heen en weer springen, dit brengt je niet alleen in real time aan het zweten maar ook in de game. Daarom moet je van tijd tot tijd opnieuw talkpoeder aanbrengen, anders kun je wegglijden en een heel eind naar beneden vallen, geen fijne ervaring.

Niet voor mensen met hoogtevrees

climb4Hoewel The Climb lijkt op een simulatie geven de ontwikkelaars aan dat het echt een game is. Het gaat meer om het speelplezier dan een realistische ervaring. Maar niets is minder waar, Crytek is een specialist in het neerzetten van realistische games.

Het is dan ook niet verstandig om met hoogtevrees te beginnen aan deze game, als je hier 200 meter hoog zit, dan merk je dat ook zeker. The Climb overigens niet het enige spel dat Crytek heeft aangekondigd, ook Robinson: The Journey en Dinosaur Island staan in de startblokken. Alle drie de games spelen zich af in een tropische omgeving, dat wordt dus zweten.

Het is goed dat de Oculus bij lancering een mooi spel mee kan leveren, het is wel een beetje jammer dat het lijkt op een veredelde demo, niet een volwaardig spel. Ook is het een spelconcept dat schreeuwt om een absolute positionering van je handen, met een Xbox controller mis je toch dat tactiele gevoel.

Crytek is natuurlijk blij met het feit dat The Climb wordt geleverd bij de release van de nieuwe Rift, The Climb zal dan de eerste weken veel gespeeld worden. Toch zijn er al meerdere virtual reality games die ook zullen uitkomen bij de release van de Oculus Rift CV1, 2016 wordt genieten voor de virtual reality liefhebber.

Picture of Marketing
Marketing
Ritech 2

De Ritech is één van de meest verkocht vr brillen in het middensegment en biedt een prima instap in de

Lees verder »

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.