Wat denkt het grote publiek van VR gebruikers?

Met een headset op kun je zelf in een virtuele wereld stappen, in de echte wereld ziet het er toch iets anders uit. Er is een groot verschil tussen een VR headset dragen en kijken naar iemand met een VR headset. Nu je steeds meer mensen ziet op internet, op televisie en af en toe in het dagelijks leven breidt de groep die kennismaakt met deze nieuwe technologie zeer snel uit. Voor de buitenstaander kan dit heel bizar overkomen. Laten we eens wat voorbeelden bekijken van virtual reality in de realiteit.

De man op het terras

gearvrDeze foto werd gepubliceerd op Reddit en gaf een minder flatteus beeld van een VR gebruiker. Het afsluiten van de buitenwereld in combinatie met de man met overgewicht maakt dit toch een beetje trieste foto. Social media sites als Facebook worden regelmatig gebruikt als voorbeeld van een groeiende afstand tussen “echte” persoonlijke relaties.

Mark Zuckerberg is onzichtbaar

zuckerbergOver Facebook gesproken; de directeur van Facebook kon ongemerkt langs een theater vol met VR zombies lopen tijdens een presentatie. Het deed denken aan de scène in The Matrix waar Neo ontdekt dat mensen slechts batterijen zijn die met een virtuele wereld kalm worden gehouden.

Virtueel gamen in de Metro

In de Amerikaanse metro kom je allerlei vreemde types tegen, en toch viel deze reiziger op met zijn Gear VR headset en controller. Het bleek een software ontwikkelaar te zijn. De vraag is of een spelletje spelen met een mobieltje op je hoofd anders is dan met de smartphone in je hand?

Senioren zien virtual reality wel zitten

Vaak worden senioren neergezet als oude zeurkousen die nieuwe technologie maar niets vinden. In deze video zijn de meeste “oudjes” juist enthousiast over de virtuele wereld. Senioren lijken meer open te staan voor VR dan veel jong volwassenen.

Met vallen en opstaan

Compilatievideo’s met mensen die omvallen omdat de lijn tussen echt en virtueel met een headset een stuk onduidelijker is geworden blijft leuk om naar te kijken. Stiekem zijn we toch jaloers op al die mensen die bijzondere ervaringen beleven waarbij ze kunnen lachen, schrikken en iets compleet nieuws beleven.

https://youtu.be/6fB2q2K_5O4

Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.