DigiThea | VR Game Oogschade

Industrie: Gezondheidszorg
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Bewustwording

Vraag

DigiThea zocht naar een oplossing om jongeren op een innovatieve manier bewust te maken van de gevaren van het langdurig dichtbij kijken naar bijvoorbeeld een scherm. 

VR Owl is gevraagd door DigiThea om een applicatie te ontwikkelen om een gedragsverandering te stimuleren met behulp van een virtual reality ervaring die aansluit bij deze jonge doelgroep.

 

 

Oplossing

De applicatie bestaat uit twee delen, een informerende animatie en een serious game. Tijdens de animatie zit de kijker in een klaslokaal in de woestijn. Hier legt de godin van het zien, Thea, uit hoe het oog werkt. Vervolgens worden de risico’s uitgelegd van te lang dichtbij kijken, en wat de kijker kan doen om deze te beperken; de 20/20 regel. Na 20 minuten dichtbij kijken, 20 secondes ver weg kijken.

 

In de game wordt deze 20/20 regel spelenderwijs toegepast. De gebruiker bestuurt een balletje met daarin een vorm (vierkant, driehoek, ruit of rondje). Het is de bedoeling om zoveel mogelijk objecten met dezelfde vorm te raken. Per geraakt object ontvangt de speler punten die te zien zijn op een scorebord.

Na 20 seconden wordt het beeld wazig en de speler wordt gevraagd ver weg te kijken gedurende 20 seconde. Dit is een methode die de speler in het echt kan toepassen; niet te lang naar hetzelfde punt kijken.

 

Resultaat

De game laat zien wat er kan gebeuren met je zicht als je je niet aan de 20/20 regel houd, wat zorgt voor bewustwording en hopelijk een gedragsverandering. Bovendien kunnen jongeren spelenderwijs de 20/20 regel toepassen. Dit verlaagt de drempel om over dit onderwerp te praten en indien nodig een afspraak te maken bijeen oogarts en/of optometrist.

 

Aan de slag met virtual reality?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.