Automerken hebben allemaal een andere, innovatieve benadering voor de metaverse gekozen. Of het nu MG is, die een brede en veelzijdige metaverse strategie hanteert, of Hyundai die de metaverse als communicatiemiddel gebruikt. Zelfs Audi, die het rijden zelf verbetert, verandert het in een uitgebreide mixed reality ervaring.
Er is eindeloze inspiratie door te kijken naar vooruitstrevende automerken en hun uitstapje naar de metaverse: dus wat doen ze?
MG Motors: Het MGVerse
De autofabrikant MG Motor heeft aangekondigd dat zij binnenkort MGverse zullen lanceren. De MG-metaverse zal in eerste instantie compatibel zijn met smartphones en algemene webbrowsers, maar zal later ook toegankelijk zijn via virtual reality-headsets.
De MG-metaverse biedt werknemers, klanten en partners ervaringen om samen te werken, te netwerken, te socializen en te spelen. De MG-metaverse zal bestaan uit vijf ervaringen waarvan Gaurav Gupta, Chief Commercial Officer bij MG Motor India, zei dat ze “onze klanten een meeslepende ervaring zullen bieden op elk contactpunt”.
Dit is wat MG doet in de metaverse en hoe het kan dienen als inspiratie voor de mogelijkheden van de metaverse.
Creator Zone, een autodealer in de metaverse
De eerste ervaring verplaatst het traditionele of online autoshoppen in de winkel naar de metaverse, waardoor de klantervaring wordt geïnnoveerd . Het is een zone voor potentiële klanten om hun ideale auto te ontwerpen, te experimenteren met verschillende modellen, verfbeurten, velg ontwerpen, uitlaatpijpen en meer.
Als de klanten hulp nodig hebben of een vraag hebben die alleen een deskundige kan beantwoorden, is er een tweerichtingscommunicatie methode beschikbaar.
Maar metaverse autoshoppen zou niet compleet zijn zonder een proefrit. Bij fysieke autodealers is de klant voor proefritten tot de directe omgeving beperkt.
In de metaverse kan een proefrit van overal ter wereld zijn. Voor de eerste versie van MGverse zijn dat Londen, Mumbai en het schilderachtige Goa.
NFT Gallery en MG Car Club, communiceren over het merk en de geschiedenis van het automerk
De MG Metaverse zal een ruimte hebben die gewijd is aan zijn geschiedenis. Hier wordt digitale kunst – Non-Fungible Tokens – getoond als een museum dat iedereen kan ervaren. Klanten kunnen zelfs NFT’s co-creëren die waardevolle personalisatie van het platform bieden.
In feite is een NFT-galerij een boeiende manier om de geschiedenis van een merk en waar het voor staat te communiceren. Een metaverse strategie die McLaren, Volkswagen en Mercedes-Benz ook volgen.
Over geschiedenis gesproken. De MG Car Club die naar de MG-metaverse is verhuisd, zal fungeren als een plek om het rijke verleden van MG te laten zien, met retro-auto’s en hun ontwikkeling door de tijd heen.
Bovendien wordt zo’n ruimte ook gebruikt voor fans om te socializen: het organiseren van “members only”-evenementen, waardoor een community van loyale fans ontstaat.
Gaming Arena, zodat iedereen plezier kan hebben
Vervolgens profiteert MG van autoracen in videogames en introduceert het funracen voor zowel medewerkers als klanten. Nogmaals, fungerend als een platform om de selectie van MG-auto’s te ervaren en plezier te hebben!
MG Knowledge Center, tot stand brengen van thought-leadership en ideation
Ten slotte gebruikt MG zijn eigen metaverse om zichzelf te vestigen als een thought leader binnen zijn branche. Het is ook een platform voor werknemers en experts uit de sector om samen te komen om samen te werken, nieuwe ideeën en inzichten te delen en te bespreken.
Dit kennisplatform van MGverse zal ook werknemers en partners bijscholen, VR trainingen en nieuwe werknemers in dienst nemen bij het bedrijf.
MG laat de mogelijkheden van de metaverse zien
Voor velen is de metaverse nog een diffuse term. Veel bedrijven weten niet zeker wat de metaverse voor hen betekent en welke kansen het biedt. De MG-metaverse toont de mogelijkheden van wat het kan worden en bieden. Het is een unieke digitale ruimte voor alle belanghebbenden om te communiceren, samen te werken, te kopen en te ontmoeten.
Hyundai’s uitstapje naar de metaverse demonstreert hun innovatie
Met behulp van het metaverse-platform ZEPETO begon Hyundai Motor Company zijn metaverse-onderneming in 2021, maar heeft onlangs zijn inspanningen uitgebreid met meer ervaringen.
In Hyundai’s metaverse, genaamd “Downtown (future)”, kunnen klanten een rondleiding krijgen door het toekomstige mobiliteit transitcentrum van de S-Hub en de toekomst van mobiliteit en de innovatie van Hyundai ervaren.
Een van de tentoonstellingen is het rijden in Hyundai’s vliegende luchttaxi, S-A1 urban air, en getuige zijn van Hyundai’s speciaal gebouwde mobiliteitsoplossingen genaamd S-link. Er is zelfs een feestzaal met een foodtruck.
Hyundai bouwt merkwaarde op via de metaverse
Hyundai profiteert van de meeslepende en interactieve kwaliteiten van de metaverse om zijn merk, milieu-inspanningen en innovatie aan zijn klanten over te brengen.
De metaverse ervaringen van Hyundai sluiten aan bij de millennial- en GenZ-generaties, zoals Thomas Schemera, Hyundai Motor’s Global Chief Marketing Officer en Head of Customer Experience Division, zegt: “Om sterke en langdurige relaties met jonge generaties op te bouwen, creëert Hyundai Motor virtuele ervaringen waar ze vertrouwd kunnen raken met onze merkvisie en toekomstige mobiliteitsoplossingen”.
Toyota verplaatst zijn kantoren naar de metaverse
Terwijl autofabrikant Nissan een vergelijkbare strategie volgt als Hyundai, kiest Toyota voor een andere benadering.
Net als Meta’s Horizon Workrooms, zal Toyota metaverse ruimtes beschikbaar stellen voor hun werknemers om te communiceren, samen te werken en ideeën op te doen. De redenering voor deze regeling voor werken op afstand is natuurlijk covid.
Een Toyota-vertegenwoordiger stelt: “Omdat meer mensen vanwege het coronavirus thuis werken, bieden we jonge werknemers en anderen communicatiemogelijkheden binnen het bedrijf aan.”
Audi’s extended reality-initiatief
Om deze lijst af te ronden, hebben we Audi, die meer voor een strategie koos in de echte wereld. Audi’s initiatief heet “holoride” en zal virtual reality integreren met autorijden, waardoor de ervaring wordt omgezet in een uitgebreide realiteit.
Oorspronkelijk geplaagd in 2019 op CES en vervolgens de South By Southwest Pitch-prijs won in 2021, is Holoride een uitgebreidere rijervaring voor de persoon op de achterbank. Binnen de virtual reality-headset kan content worden geconsumeerd. Nieuw is dat de headset is gekoppeld aan de Audi, waardoor wanneer de auto naar links draait, de inhoud naar links draait.
Audi noemt dit soort entertainment “multimodal Elastic Content”, omdat de extended reality-ervaring zich aanpast aan de rijbewegingen, reistijd en route. Met andere woorden, Audi tilt het concept van een roadtrip als vr app ontwikkelaar naar een hoger niveau.
Metaverse strategieën van automerken
Automerken duiken op verschillende en innovatieve manieren in de metaverse en creëren een meeslepend platform voor hun belanghebbenden om samen te werken, ideeën op te doen, te winkelen, te socializen en te spelen.
De metaverse van MG, MGverse genaamd, is de meest uitgebreide en biedt meerdere manieren om verbinding te maken, te communiceren en te resoneren met zowel klanten als werknemers. MG innoveert en verkent de mogelijkheden van de traditionele autodealer ervaring.
Terwijl veel automerken over de hele wereld NFT’s hebben gecreëerd om aan hun klanten te verkopen en zo met hen in contact te komen.
Ten slotte vond Audi een manier om de belangrijkste productervaring van autorijden te verbeteren door virtual reality te verbinden met zijn auto’s, waardoor op unieke wijze een extended reality-ervaring werd gecreëerd.