Educam – Electrical Car Training

Industrie: Automotive
Technologie: Virtual Reality 
Toepassing: Training

Educam Camera 2020 06 09 23 38 57 1920x1080 -

Vraag

Educam is een Belgisch kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren.Ze leiden mensen op om op een veilige manier aan de auto’s te werken. Door de opkomst van elektrische en hybride auto’s wordt het werken aan high voltage accu’s steeds relevanter voor autogarages.

Educam wenst een VR training te ontwikkelen, zodat zij zeer risicovolle situaties veilig kunnen trainen. Aan VR Owl de taak om een realistische VR training te maken die overal ter wereld klassikaal gebruikt kan worden.

Oplossing

De training is gemaakt voor de Oculus Quest. Hier is voor gekozen omdat er geen pc of laptop aan te pas hoeft te komen om VR content af te spelen op de Oculus Quest. Verder is de headset draadloos en wordt er gebruik gemaakt van de Oculus Touch controllers. Hierdoor is deze VR headset zeer comfortabel en praktisch.

De training zorgt ervoor dat de cursisten bij Educam een batterijmodule uit een elektrische accu kunnen vervangen en gevaarlijke situaties op tijd herkennen. In de training wordt er een procedure gevolgd die laat zien welke stappen gevolgd moeten worden. Wordt er een fout gemaakt, dan zal deze met de groep en de trainer besproken worden.

Naast de volledige training is er ook een demo scenario ingebouwd. Deze zal gebruikt worden op beurzen en evenementen.

Inhoud VR training

In de VR training zitten verschillende scenario’s verwerkt. Ieder scenario volgt dezelfde procedure om hem succesvol af te ronden maar komt met andere risico’s.Zo moet er gebruik gemaakt worden van de juiste persoonlijke beschermingsmaterialen. Is dit niet het geval? Dan gaat er een alarm af.

In totaal zijn er 6 scenario’s, variërend van een collega die koffie morst tot een accumodule die verbrand is. De cursist moet de standaard procedure volgen en hulp inschakelen bij risicovolle situaties om het scenario te halen, dit kan betekenen dat er een andere collega bij gehaald moet worden via een ingebouwde intercom.

Resultaat

Een virtual reality training waarin in alle veiligheid scenario’s geoefend kunnen worden rondom het monteren en demonteren van een batterijmodule middels de Oculus Quest.

Educam
Educam_Camera_2020-06-09-23-43-33_1920x1080
vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.