Elke week is sharkweek met Discovery VR

Afgelopen donderdag heeft Discovery Communications een nieuw kanaal gelanceerd, Discovery VR is een heel netwerk vol met virtual reality video’s die het grote publiek warm moet maken voor VR.

Discovery VR

Momenteel heeft Discovery 3 video’s van het programma Mythbusters vol met haaien en video’s van Survivorman en Goldrush, ook kun je kijken naar minder bekende content op zoals een skater die in Lombard Street zijn tricks uithaalt of een surfer die je leert hoe je op een board moet staan. Voor de liefhebbers is er een romantische wandeling langs een tropisch strand of een avontuurlijke wandeling  door het iconische Muir bos in California. De video’s duren ongeveer 5 minuten en hebben geen irritante reclame die constant in beeld springt.

Toekomst

De senior vicepresident van Discovery Communications Conal Boyle heeft laten weten dat Discovery nog steeds aan het experimenteren is met de manier waarop ze virtual reality willen presenteren, Boyle :’’ het is belangrijk dat wel blijven experimenteren met VR, we zijn echt aan het proberen om grenzen te verleggen’’. Discovery wil in ieder geval de eerste 12 maanden wekelijks één video posten.

Ways to watchDiscovery-VR-interface-640x478

Discovery 360° video’s kunnen op veel verschillende manieren bekeken worden, de meeste browsers kunnen dit wel aan zoals Edge, Chrome en Firefox. Ook zijn er mobiele apps beschikbaar in de Apple app store en Google Play. je kunt er ook voor kiezen om de video’s te kijken met de Google Cardboard of met de Samsung Milk VR app.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.