ClickCease

Epic Games laat potentie van VR zien met Showdown

Epic games heeft de nieuwe Showdown VR Demo uitgebracht, en wat voor een! In deze nieuwe demo zit je midden in een futuristisch vuurgevecht tussen mensen en robots. De ervaring die je meekrijgt is erg indrukwekkend, want door de bullet-time techniek zie je de kogels en raketten in slow motion langs je heen vliegen. Epic Games heeft met de release van Unreal Engine een gratis platform vrijgegeven waarmee iedereen zijn eigen virtual reality game, showcase of film kan maken. Om te laten zien wat Epic games zelf allemaal kan doen met Unreal Engine is nu Showdown gepresenteerd.

Showcase

Showdown is geen game of film die je kunt bekijken, het is een echte experience, je krijgt het gevoel alsof je midden in een scene van de nieuwe Transformers film zit waarbij je alles in slow motion kan laten afspelen. Michael Bay, maak je borst maar nat voor Epic games. Net zoals Unreal Engine is ook de Showdown VR Demo gratis te downloaden, we hopen natuurlijk dat Showdown nog steeds gratis is als de showcase volledig af is. Deze interactieve demo kan bekeken worden met Oculus DK2 en betere versies, de Sony PlayStation Morpheus, en de HTC VIVE.  Heb je geen van genoemde vr brillen? Check dan de trailer hieronder.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mWxgy71o5Lo

Publiek

De eerste reacties van het publiek zijn erg positief, ”This is so sweet I think I need to get an appointment at the dentist” zegt een fan op het forum van Unreal Engine, mensen zijn vooral verbaasd over het feit dat de technologie zo ver is gekomen. anderen zijn vooral positief verast over het realistische aspect van de demo; Those rocks flying around look more realistic than the rocks in my frontyard. over het algemeen kan Epic games erg tevreden zijn met Showdown, en dit is nog maar de demo.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.