ClickCease

Erasmus MC | Artsen VR-Training

Het Erasmus MC gaat vanaf oktober 2021 in virtual reality oefenen met de zeldzame en acute situatie van een reanimatie na een openhartoperatie. De VR-applicatie bereidt artsen beter voor op zo’n situatie. 

In de virtuele wereld ziet de art de patiënt voor hem liggen. Samen met zijn team dient hij alle stappen van het protocol voor reanimatie na hartchirurgie te doorlopen. In de ‘echte’ wereld is er weinig ruimte voor training met zo’n situatie, aangezien er snel gehandeld moet worden. Daarom trainen artsen in opleiding dit nu nog met het lezen van de protocollen en het oefenen in groepsverband

In de toekomst zal er ook een VR-simulatie gemaakt worden voor het bedienen van de hartlongmachine. Met behulp van dit soort VR-trainingen hoeven er geen groepssessies meer georganiseerd te worden, maar kan er in de eigen tijd geoefend worden.

 

Organisatie: Erasmus MC
Tech: Virtual Reality
Sector: Onderwijs

VR owl reanimatie VR

More inspiration

VR owl ziekenhuis VR headset Healthcare

Hogeschool Antwerpen | Verpleegkunde VR-Training

De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen maakt gebruik van VR-training voor studenten verpleegkunde. De studenten moeten verschillende handelingen uitoefenen in de virtuele wereld.

VR owl politie VR headset Hulpdiensten

Politie Antwerpen | Politie VR-Simulatie

Politie Antwerpen maakt gebruik van VR-training om het gevoel van etnisch geprofileerd te worden bij de burger tegen te gaan.

Bennett Medical Center Healthcare

Bennett Medical Center | AR Wervelkolom Operaties

Wervelkolomchirurgen bij Health’s Bennett Medical Center in Stamford, Connecticut, gebruikte bij 12 operaties augmented reality.

Meer informatie over VR Training of VR Simulatie?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.