Euro NCAP – Crash Test

Industrie: Auto
Technologie: 360  Video
Toepassing:
 Productmarketing

Vraag

Euro NCAP viert dit jaar zijn 20e verjaardag en bereikt daarmee een belangrijke mijlpaal. Meer dan 78.000 levens zijn gered sinds de introductie van de veeleisende veiligheid crashtests van Euro NCAP in 1997.

Voor het twintigjarig bestaan van de organisatie werd ons gevraagd kijkers een uniek perspectief te bieden van de testen van Euro NCAP. Een bijzondere shoot waarbij onze camera in de auto werd geplaatst tijdens één van de  iconische crashes.

Oplossing

De voorbereiding was cruciaal om te zorgen dat er bruikbare beelden opgeleverd werden én dat onze camera (bij voorkeur) de crash zou overleven. Samen met het team van Euro NCAP  maakten wij een stevige installatie voor de diverse testen.

Naast de muur crash werd er een tweede test uitgevoerd, waarbij het automatische remsysteem werd getest. Hierbij komt een dummy achter een auto weglopen en treed het automatische remsysteem op spectaculaire wijze in actie. Een spannende ervaring met een geweldig schrikeffect.

De experience biedt een uniek point of view en neemt kijkers mee van de voorbereiding tot aan de daadwerkelijke crash. Er worden diverse perspectieven gekozen op de baan en in de auto waardoor de kijker een compleet beeld krijgt.

Resultaat

Een unieke ervaring met een verpletterend eindresultaat. Deze 360 video geeft inzicht in een ervaring die niemand wil meemaken én toont het belang van veilige auto’s aan.

De video werd tijdens het verjaardag event in Brussel getoond aan prominente figuren uit de auto industrie. De reactie waren overweldigend positief en Euro NCAP overweegt het 360 perspectief standaard te integreren in hun testen.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.