Facebook brengt Social Media naar Oculus

Het is bekend dat Oculus is overgenomen door Facebook. Hoewel de eerste reacties destijds niet echt enthousiast waren lijkt de samenwerking weinig tot geen nadelige invloed te hebben gehad op de verdere ontwikkeling van de Oculus producten. Mark Zuckerberg, directeur van Facebook heeft wel aangegeven dat VR, samen met 360 foto en video een belangrijke rol gaat spelen in de ontwikkeling van Facebook. Ook de Gear VR van Samsung lijkt onderdeel uit te maken van de sociale strategie van Oculus.

Social Trivia

Dit spel waarin je met maximaal vijf spelers diverse trivia vragen moet beantwoorden is een nieuw Gear VR spel.

Herobound Gladiators

Herobound Gladiators is een arena waarin je het samen met drie andere spelers moet opnemen tegen een horde monsters, ook voor de Gear VR.

Social Alphasocialvr

Deze sociale chatroom was al langer beschikbaar voor de Gear VR, met de laatste update is het mogelijk privé rooms aan te maken.

Facebook 360 graden video

fb360Nog een nieuwe Gear VR functie is de optie om je eigen Facebook account te koppelen en vervolgens kun je 360 graden videoclips bekijken. De filmpjes worden gekozen op basis van jouw netwerk en voorkeuren. Later zal de mogelijkheid om te “liken” en te delen worden toegevoegd.

 

Oculus en Oculus Light

Het begint er op te lijken dat er naast de “premium” content voor de Oculus Rift steeds meer vereenvoudigde versies komen voor de Gear VR. Al eerder kwam er een “rail-shooter” van het spel Elite voor de Gear VR uit, het gratis spel CasinoVR heeft naast de “zware” Rift versie nu ook een Gear VR versie met vereenvoudigde graphics. Zoals we al eerder schreven kan dit een goede strategie zijn om mensen via de goedkopere Gear VR te interesseren voor de betere virtual reality ervaring met de Oculus Rift. Daarnaast is het voor ontwikkelaars ook eenvoudiger om spellen te converteren naar een soortgelijk platform om zo tijd en kosten te besparen

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.
VR Sniper

Gameplay Spel is zowel met als zonder Durovis Dive, Google Cardboard of iets dergelijks te spelen. Heel eenvoudig om uit

Lees verder »

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.