Fove haalt 11 miljoen op voor eigen VR headset

Net als de Oculus Rift begon de Fove headset als een succesvolle Kickstarter campagne. Net als de Oculus Rift maakt Fove een doorstart met miljoenen aan investeringen. Anders dan Oculus Rift is Fove de enige headset met oog tracking. Maak je klaar voor de derde generatie VR!

De derde generatie VR

Volgens Fove is de eerste generatie virtual reality rondkijken, de tweede generatie interactie met controllers en de derde generatie interactie met je ogen. De ontwikkelaars van Fove hebben de focus gelegd op het volgen van de ogen waarmee vier nieuwe mogelijkheden ontstaan:

foveContextuele terugkoppeling: Kijk naar een deur en er komt een zombie tevoorschijn, kijk naar een raam en Sinterklaas loopt voorbij.

Gevoel van diepte: Als je naar een object kijkt op de voorgrond zal het beeld daarop scherpstellen, kijk naar de achtergrond en dan wordt het daar scherp.

Foveated Rendering: Dit is een slimme truc om de processor minder te belasten. Het deel waar je naar kijkt is gedetailleerd, in de hoeken heeft het beeld minder detail. Daarmee kun je met minder krachtige hardware toch altijd een goed beeld laten zien.

Avatar ogen: Er zijn al 3D figuren waar je mee kunt chatten maar die zien er vaak levenloos uit. Door jouw oogbewegingen te registeren en weer te geven op de Avatar wordt virtueel chatten veel levendiger.

Gaat Fove naar Samsung?

Het is de vraag of Fove een concurrerende headset wordt of dat de oog tracking technologie toegepast gaat worden in een bestaand product. Oculus werd fove2destijds gekocht door Facebook, en Samsung Ventures investeert nu miljoenen in Fove.

Via de Kickstarter pagina heeft Fove ook aangegeven dat ze het HTC Vive Lighthouse systeem laten vallen en zich gaan concentreren op oog tracking. Het is dus heel goed mogelijk dat Samsung binnen afzienbare tijd hun Gear VR gaat voorzien van de Fove oog tracking technologie.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.