ClickCease

Fugro | Remote Expert

Industrie: Offshore
Technologie: AR
Toepassing: Remote Expert

De klant

Fugro is een Geo-data specialist die geavanceerde informatie over de ondergrond en constructies inwint. Deze data wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de bouw van offshore windparken of grote infrastructuurprojecten. Het bedrijf is wereldwijd actief en heeft meer dan 30 schepen in vaart.

Fugro opereert veelal op afgelegen locaties en soms onder extreme weersomstandigheden. Projecten kunnen lang duren. Gedurende deze tijd dient gespecialiseerd personeel aan boord te zijn voor zowel bediening als probleemoplossing.

De vraag

Specialisten aan boord plaatsen van een schip, betekent dat ze op andere schepen niet van dienst kunnen zijn. Fugro heeft VR Owl gevraagd om mee te helpen aan een remote support oplossing waarmee zij experts kunnen verbinden met afgelegen operaties.

De uitdagingen

De eerste uitdaging was de afgelegen locaties waar Fugro opereert (veelal op zee) waar toegang tot internet of telefoon beperkt mogelijk is.

De tweede uitdaging had betrekking op de integratie in de eigen IT infrastructuur waarbij user management en veiligheid van belang waren.

Als laatste gelden er binnen de werkvelden waar Fugro opereert strenge veiligheidsregels. Hier moest de remote expert oplossing, in het bijzonder de hardware, aan voldoen.

 

Expert1
image003

De software

Remote Expert

Remote Expert is een software oplossing waarmee Fugro real-time audio en video kan delen via een satelliet internetverbinding. De operator gebruikt een applicatie op een AR headset terwijl de expert inlogt via een web-based omgeving. 

Altijd verbonden

Remote Expert schakelt de kwaliteit van de connectie automatisch naar de optimale instellingen. Zo blijft er altijd een verbinding mogelijk, zelfs wanneer er weinig bandbreedte beschikbaar is. De verbindingskwaliteit kan tevens door de gebruiker zelf beheerd worden. 

 

Functionaliteiten 

De expert kijkt mee via een camera op de AR headset waardoor hij hetzelfde beeld ziet als de operator. De expert kan vervolgens instructies geven via spraak dankzij de ingebouwde (noise-cancelling) audio functies. 

De AR headset beschikt tevens over een scherm voor de operator. Hierop kan de expert zogenaamde markers plaatsen die bijvoorbeeld een onderdeel of proces uit lichten. 

Integratie & Analytics

Voor Fugro is een cloud versie ontwikkeld die is geïntegreerd in de eigen IT-omgeving. Hierdoor heeft de organisatie zelf controle over gebruikersrechten en netwerkveiligheid. Daarnaast beschikt Remote Expert over een analytics functie dat onder meer inzicht geeft in het aantal calls.

Hardware

Bij deze case hebben wij samengewerkt met onze partner RealWear en gebruik gemaakt van hun HMT-1. Deze AR headset is hands-free te bedienen en  gemaakt voor de industrie; stevig, betrouwbaar en waterdicht. Bovendien is de RealWear HMT-1 eenvoudig te combineren met veiligheidsapparatuur zoals helmen en brillen. 

Resultaat

De inzet van Remote Expert heeft diverse voordelen voor Fugro; snellere besluitvorming, efficiënter en veiliger inzet van resources met daarmee een lagere milieu-impact.

Snellere besluitvorming

Remote Expert verbindt medewerkers onderling en stelt opdrachtgevers in staat mee te kijken wat zorgt voor een snellere besluitvorming.

Efficiëntere inzet personeel

Door de expertise ‘on-demand’ te spreiden over de werkzaamheden wordt efficiënter gebruik gemaakt van personeel.

Veiliger

Minder personeel in onveilige operationele omgeving zoals op zee verhoogd de veiligheid van Fugro medewerkers en haar klanten. Daarnaast kan Remote Expert ingezet worden bij noodgevallen.

 

 

Minder milieu impact

Minder reizen van personeel tussen de locaties en efficiëntere operatie zorgt voor een verlaagde impact op het milieu.

Snellere project oplevering

Doordat Fugro in staat is om sneller kritische besluiten te maken op afstand, denk bijvoorbeeld aan een defect in de machinekamer, kunnen projecten sneller en efficiënter worden opgeleverd.

Ready to create impact?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.