Futuremark kondigt benchmarking aan voor vr

De snelheid en prestatie van technologie wordt steeds belangrijker om aan de huidige eisen te voldoen.  We meten dan ook graag hoe onze systemen zijn met software zoals 3DMark. Het Finse bedrijf achter deze meetsoftware, Futuremark, kondigde aan dat ze nu ook aan een benchmark werken voor virtual reality software én hardware.

De toekomstige groei van vr

De aankondiging wordt geopend met een erkenning van de enorme groei die analysten voorspellen binnen de vr markt. Geschat wordt dat tegen het einde van 2016 ongeveer 10.8 miljoen gebruikers vr tot hun beschikking zullen hebben. Daar op inhakend wil Futuremark de wereld gaan voorzien van objectieve benchmarking voor virtual reality.

De aankomende vr benchmark, genaamd VRMark, gebruikt een combinatie van software en hardware om vr systemen door te meten. Genoemde meetpunten zijn prestaties, latency en accuraatheid. Met VRMark zal een systeem onder andere getest worden op het behoud van een consistent hoge frame rate over een breed scala aan kwaliteitsinstellingen en verschillende soorten content. Daarnaast willen ze grondig kijken naar frame latency, en de accuraatheid en responsiviteit van sensoren in vr hardware.

VR onderzoek in het lab

Sinds eind 2014 is Futuremark onderdeel van UL, een internationaal onafhankelijk onderzoeksbedrijf op het gebied van veiligheidoplossingen. Mede hierdoor kan en wil Futuremark in de toekomst ook vr onderzoek doen in het lab met precisie apparatuur om zo performance claims te bekrachtigen.

Het bedrijf wil ook makers van vr hardware en software, en anderen met een interesse in vr systeem prestaties, uitnodigen om zich in te schrijven voor hun Benchmark Development Program.  Deelnemers kunnen zo exclusief toegang hebben tot VRMark en onderdeel zijn van deze nieuwe ontwikkeling. Wat ons betreft is het goed om te zien dat er wordt gewerkt aan het objectiveren van prestaties binnen de virtual reality markt en we kunnen niet wachten tot we de eerste officiële benchmarks langs zien komen.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.