Gameplay Superhot & No Man’s Sky VR release?

De release van vr brillen voor consumenten is nabij maar op het gebied van content en games hebben we naar ons idee nog te weinig gezien. SuperHot & No Man’s Sky brengen echter hoop aan de horizon en unieke gameplay naar virtual reality. 

SuperHot

SuperHot is ontstaan als 7 Day First Person Shooter waarbij  binnen een wake een game door gemaakt een groep programmeurs. De game werd gereleased onder de naam SuperHot, werd binnen no-time razend populair en kwam verder tot leven via Kickstarter project waarmee maar liefst 250 duizend dollar werd opgehaald in plaats van de gevraagde ton. De strategische shooter werd vorig jaar juni succesvol gefinancierd en toont deze week een nieuwe gameplay trailer die je onderstaand terugziet.

Game en stijl

Het uniek van SuperHot is dat de tijd enkel loopt wanneer jij zelf beweegt, time only moves when you move. Dit biedt de mogelijkheid (of noodzaak) om strategische te knallen en op slinkse wijze kogels van de tegenstander te ontwijken.  Dit is een bijzonder frisse kijk op het first person shooter genre en de game beloond denkkracht over daadkracht. De stijl van de game is bovendien fantastisch in al zijn eenvoud.

superhot2

Je baant je al schietend en ontwijkend een weg door een witte, steriele maar vooral surrealistische setting waarbij je tegenstanders bestaan uit rode mens(robots?) die uit elkaar spatten na een welgemikt schot. SuperHot is nu te spelen als Beta en te pre-orderen voor slechts 14 euro. De game wordt ontwikkeld voor Linux, Mac, PC en  XBOX ONE en biedt ondersteuning voor onder andere de Oculus Rift

No Man’s Sky

Eens in de zoveel tijd komt er een game langs die werkelijk uniek is en een onvergetelijke ervaring biedt. No Man Sky is zo’n game waar je jezelf in verliest en onvergetelijke avonturen beleeft.  De game speelt zich af in een gigantisch universum, een open wereld zoals die eigenlijk nog nooit is neergezet. De game is zo groot dat je het nooit uit kunt spelen maar wel op plekken kunt komen waar geen enkele andere gamer ooit voet aan grond kan zet.

noman

Gameplay en stijl

No Man’s Sky heeft geen vastgesteld doel maar biedt de speler de mogelijkheid om te ontdekken, tot in de oneindigheid, de game kent namelijk geen einde.  Alles was je ziet is te bereiken en je kunt er zelf voor kiezen om de game alleen of met samen met anderen te spelen. Andere gamers bewegen zich in een parallel universum waarbij het mogelijk is om elkaars wereld te bezoeken en samen de gigantische werelden te verkennen.

De game biedt een diversiteit aan gameplay elementen; van het verkennen van uitgestrekte planeten en verzamelen van grondstoffen tot het uitvechten van gigantische space-battles. De game ziet er bovendien zeer bijzonder uit met een futuristische vormgeving, een prachtig pallet aan kleuren en polygoon-achtige vormen.

no-mans-sky

Virtual Reality modus bevestigd?

De verwachtingen omtrent de game zijn hooggespannen en ondersteuning  van virtual reality brillen stond hoog op het wensenlijstje. Gelukkig liet één van de developer zich ontvallen dat dat de game een ‘good fit’ zou zijn voor vr maar dat hij niet verder mocht uitweiden over het onderwerp. Dergelijke uitspraak wijst erop dat je de oneindigheid van No Man Sky hoogstwaarschijnlijk kunt verkennen met je Rift of Morpheus…

Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.