Gear VR Game Review: Solitaire Jester

Ga ontspannen zitten (of liggen) en speel patience zoals je dat nog nooit eerder hebt gespeeld. In Solitaire Jester wordt je uitgenodigd om het bekende kaartspel te spelen in een virtuele omgeving. Je neemt plaats achter een luxueus bureau terwijl een open haard zachtjes knispert in de achtergrond. Kun jij alle kaarten wegwerken voor het te laat is? Of doe je er zolang over als je zelf wilt, in de virtuele wereld van Solitaire Jester bepaal jij het tempo.

  • Ontwikkelaar: Resolution Games
  • Genre: Kaartspel
  • Prijs: Gratis

Game Review

jester2Het zijn vaak de schietspellen met veel actie, ontploffingen en miljoenen polygonen in nog meer kleuren die opvallen in de app store. Als je daar een beetje op uitgekeken raakt kan een eenvoudig kaartspel als patience, ofwel solitaire wat rust bieden.

Resolution Games heeft dit kaartspel gratis naar een virtuele omgeving gebracht, en met stijl. Om het verder statische spel wat karakter te geven wordt je bijgestaan door een “Jester” ofwel de joker uit het kaartspel.

Beeld en Geluid

jester1Dit spel ziet er heel goed uit. De processor van je Samsung apparaat zal geen overuren maken, toch zijn de graphics heel goed afgewerkt. Het kleurgebruik is rustgevend, er zijn ook allerlei details in de achtergrond te bespeuren zoals een open haard en een radio.

En ja, je kunt de radio in- en uitschakelen wat in feite een muziek aan/uit knop is, maar dan met stijl. De achtergrondmuziek past goed bij het spel maar die kun je dus altijd inschakelen of uitschakelen. De herkenbare geluiden van kaarten draaien en schudden ontbreken uiteraard niet.

Besturing

Je kunt kiezen om dit spel te besturen met het touchpad, je kunt het spel ook compleet handsfree spelen. Met het touchpad kun je wel sneller spelen, door te kijken naar de kaarten loopt een klokje vol. Als dat klokje is volgelopen volgt de actie automatisch.

Conclusie

jester4Resolution Games ken je misschien van Bait!, het gratis visspel voor de Gear VR. Net als dat spel is Solitaire Jester grafisch uitstekend gemaakt, en over de gameplay is goed nagedacht.

Het zijn ook beide “casual” games, waarvan Solitaire Jester het ideale spel is om je oma ook te laten zien wat dat hele Virtual Reality gebeuren is.

Heeft VR eigenlijk een toegevoegde waarde bij een spelletje patience? Wat betreft gameplay niet, er zijn volop digitale patience spellen op de markt. Wel geeft Solitaire Jester een beleving die op een scherm niet gehaald wordt.

Je kunt helemaal rond kijken, je kunt spelen met de knoppen op je bureau, je ziet een open haard en luistert naar een rustgevend muziekje. Als de afwerking niet goed was zou dat extra opvallen bij een langzaam en eenvoudig spel als patience. Van de graphics tot aan de handsfree gameplay klopt gelukkig alles.

jester3De kaarten zweven voor je ogen, je wordt niet afgeleid door de achtergrond. Kiezen doe je met het touchpad of door langer naar een kaart te kijken.

Je kunt geen foute handelingen verrichten, kaarten “vliegen” automatisch naar de juiste plek. Dat maakt het spelen eenvoudig, je kunt zelfs beurten ongedaan maken. Je kiest zelf of je op deze wijze wilt “valsspelen”.

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.