Gear VR Game Review: To the Homeland

Je hebt snelheid en reactievermogen nodig wanneer je loopt, rent, springt en schiet om je een weg te banen over deze futuristische renbaan. Verzamel onderweg munten en spring, spring, schiet en spring!

  • Ontwikkelaar: Mixreality
  • Genre: Actie
  • Prijs: Gratis

Game Review

Etth4indeloze renspellen zijn er veel. De meeste “endless runners” gaan van links naar rechts, To the Homeland wordt gespeeld vanuit het eerste persoon perspectief. Hoewel het een spel is kun je deze Gear VR titel vinden onder “concepten”.

Dat is vaak de categorie waarin testen van ontwikkelaars geplaatst worden. Toch is To the Homeland een heel aardige game met voldoende spelelementen en één unieke feature; de besturing.

Beeld en Geluid

tth3To the Homeland heeft een futuristisch uiterlijk gekregen. Denk een beetje aan de film Tron, of de neon stijl van de jaren tachtig. Heel eenvoudig en strak. Beter een eenvoudig ontwerp  dan slechte textures en onafgewerkte decors.

Je ziet duidelijk waar je moet rennen en welke objecten een bepaalde functie vervullen. De muziek bouwt op en wordt na een rustige introductie een stuk agressiever. Dat werkt goed. Het is meer een slimme keuze dan een goede componist, want Mixreality heeft een bestaande rechtenvrije track gebruikt van Royalty Free specialist Kevin MacLeod.

Besturing

Etth1r staan meer van dit soort renspellen in de Gear VR app store die vrijwel gelijk zijn op één feature na; de besturing. To the Homeland is één van de eerste spellen die besturing met beweging gebruikt, door echt te springen zal je springen in het spel.

In principe is lichtjes opveren al genoeg, je hoeft niet met beide voeten van de grond te komen. Dat is maar goed ook want met een VR headset kan dit spel tot gevaarlijke situaties leiden!

Er is ook een gevoeligheid ingebouwd, hoger of beter gezegd intensiever “springen” leidt tot een hogere sprong. Verder kun je kogels schieten op de muren met een tik op het touchpad van de Gear VR.

Conclusie

tth2Into the Dead is waarschijnlijk de meest gepolijste endless runner in de Gear VR appstore. Daarmee vergeleken is To the Homeland wel heel eenvoudig.

Toch maakt de besturing met beweging veel goed. Smartphones hebben meerdere functies die zelden gebruikt worden voor spellen. Door de speler echt te laten opveren wordt er een nieuwe dimensie toegevoegd aan een beproefd spelconcept.

Wanneer het springen iets verder wordt uitgewerkt, en het spel meer variatie krijgt zou het zomaar verkocht kunnen worden als fitness spel. Denk aan Wii Fit, een mateloos populaire weegschaal met spelletjes voor de Nintendo Wii spelcomputer. In die collectie minigames zat ook een obstakel parcours die veel weghad van een Mario spel vanuit het eerste persoons perspectief.

To the Homeland zou dit als inspiratie kunnen nemen voor een spel met een fitness insteek. Naast To the Homeland is er ook een meditatie app voor de Gear VR die je hartslag kan meten door je vinger op het toestel te leggen. Ook is er de Augmented Reality app “Filter” die de camera gebruikt om filters over het live camera beeld te leggen.

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.