Gear VR Game Review: Vendetta Online VR

Vendetta Online VR is een MMORPG die zich afspeelt in de ruimte. Het spel is cross-platform waarbij zowel Android, PC en Gear VR spelers in dezelfde omgeving kunnen spelen. Duizenden spelers ontmoeten elkaar en begeven zich in het uitgebreide universum waarbij je karakters kunt bouwen en de strijd aan zult gaan binnen een realtime omgeving. Er zijn drie hoofdgroepen met elk hun eigen kenmerken, daarnaast zijn er ook subgroepen die door de computer bestuurd worden.

  • Ontwikkelaar: Guild Software Inc.
  • Genre: RPG / Schietspel
  • Prijs: €2,99

Game Review

Voor spelers van het soortgelijke spel EVE zal Vendetta bekend voorkomen. Waar Gear VR gebruikers een eenvoudig schietspel kregen voorgeschoteld in de wereld van EVE met Gunjack is Vendetta Online VR een volledige MMORPG met alle toeters en bellen die je in dit genre kunt verwachten.

Waar de meeste Gear VR online multiplayer spellen soms dunbevolkt zijn is Vendetta Online een multi-platform spel, dat betekent dat je ook met PC gamers kunt spelen.

Beeld en Geluid

Vergeleken met de PC versie ziet de Gear VR versie er vrij eenvoudig uit. Toch is het indrukwekkend om te zien hoe groot dit spel is, je kunt jezelf verliezen in dit ruimteavontuur. Je zult wel veel teksten moeten lezen, dat is op de PC toch een stuk comfortabeler.

De muziek en de geluidseffecten zijn in orde en ondersteunen de sfeer van het spel. Soms lijkt Vendetta Online een beetje te ambitieus voor een mobiele headset. Aan de andere kant heb je wel het gevoel dat je in het spel zit, iets wat bij de Android tablet versie een stuk minder is.

Besturing

Je kunt dit spel met het touchpad besturen en met een controller. Eigenlijk is een losse controller onmisbaar bij dit spel, je moet vaak keuzes maken in de vele menu’s, daarnaast zijn er actie scènes waarbij je die extra controle goed kunt gebruiken. Het is goed dat de optie bestaat om te spelen met het touchpad, toch zul je op die manier niet het onderste uit de kan halen.

Conclusie

De meeste Gear VR spellen gaan uit van een eenvoudig concept, het zijn vaak mini-games die je in een paar minuten kunt spelen, om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Vendetta Online is het echte werk, een groot universum waar duizenden echte spelers en computer bots rondzwerven om hun team sterker en beter te maken. Het is indrukwekkend om een MMORPG op een Gear VR te zien verschijnen.

Vendetta Online VR begon als PC spel en werd later uitgebracht voor Android tablets. In de conversie zijn de graphics wat eenvoudiger geworden. Deze versie is nu omgezet naar een VR game.

Het resultaat is deels indrukwekkend en deels teleurstellend. Omdat je via de headset alles groter dan ooit kunt zien zullen de beperkingen van een mobiel systeem ook duidelijker in beeld komen. Hier en daar kom je wat schoonheidsfoutjes tegen.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.
VR en educatie

Virtual Reality wordt vooral geassocieerd met computerspellen. Het niet zo vreemd dat ontwikkelaars van hardware en software schermen met mooie

Lees verder »

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.