Gear VR Livestream naar Facebook

Oculus zal binnenkort een functie toevoegen aan de Samsung Gear VR waarmee het mogelijk wordt live beelden naar Facebook te sturen. Het is nog niet bekend wanneer deze functie toegevoegd zal worden aan het social media platform, het staat nog voor dit jaar in de planning.

Facebook en Oculus

facebook-vrHet VR bedrijf Oculus is enkele jaren geleden opgekocht door Facebook. Hiermee kwam de ontwikkeling van de Oculus Rift Virtual Reality headset in een stroomversnelling.

Facebook heeft reeds 250 miljoen dollar geïnvesteerd in VR en zal de komende tijd nog eens 250 miljoen extra investeren.

Mark Zuckerberg, directeur van Facebook, is een groot voorstander van Virtual Reality, ook in combinatie met het social media platform. Naast YouTube behoorde Facebook tot de eerste websites met ondersteuning voor 360 graden videoclips.

Oculus en Samsung

headset-horizonNaast de software voor de Oculus Rift maakt dit bedrijf ook de software voor de Samsung Gear VR. Hoewel de Rift technisch meer mogelijkheden biedt is de Gear VR regelmatig de eerste met nieuwe software en mogelijkheden.

Minecraft kwam bijvoorbeeld eerst uit voor de Gear VR, en pas later voor de Rift. Met de Livestream functie heeft Samsung weer een primeur in handen. Je hebt voor deze nieuwe feature wel een Facebook account nodig naast de Gear VR met Samsung toestel.

Eindelijk meekijken

headsetMax Cohen, het hoofd van mobiele ontwikkeling bij Oculus gaf reeds aan dat veel vrienden zich in de realiteit bevinden, niet in de virtuele wereld. Door ze mee te laten kijken is de VR speler niet langer geïsoleerd van de buitenstaanders. Daarnaast is het ook heel handig om iemand te “begeleiden”.

Bijvoorbeeld wanneer je iemand een Gear VR spel wilt uitleggen kun je live meekijken en tips geven. De Sony PSVR heeft ook een dergelijke optie, maar deze beperkt zich tot de huiskamer. Via Facebook kun je binnenkort net als met diensten als Twitch live Gear VR gaming kijken, waar ook ter wereld. Het is niet bekend of en wanneer deze functie ook beschikbaar gesteld wordt voor de Oculus Rift.

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.