Gear VR Review: Suicide Squad VR

Jij maakt onderdeel uit van de superslechterikken in het Suicide Squad. Je moet het opnemen tegen duistere tegenstanders die jouw het leven zuur maken in Midway City. Kruip in de huid van Harley Quinn, Deadshot of Diablo en veeg de stad schoon.

  • Ontwikkelaar: Warner Bros
  • Genre: Actie / Schietspel / Arcade
  • Prijs: Gratis

Game Review

Ss3Suicide Squad is een (anti)superhelden film die aansluit op het universum van Batman en Superman uit de DC stripboeken. De film is een financieel succes gebleken maar de recensies zijn niet bepaald lovend. De oneven toon tussen serieus en komisch lijkt niet goed te werken, en het verhaal is nauwelijks te volgen. Is dat ook het geval voor de gratis game?

Special Ops VR is een eenvoudig schietspel waarbij je in de huid kunt kruipen van drie karakters uit de stripboeken, en tevens uit de film. Elk karakter heeft speciale eigenschappen. Deadshot is een scherpschutter, Diablo zet alles in vuur en vlam en Harley Quinn mept tegenstanders knock-out met een grote knuppel.

Beeld en Geluid

Ss2Het spel ziet er heel goed uit voor een mobiel spel. Er is een goed gevoel van diepte, de kleuren en belichting sluiten goed aan bij de film en alle graphics zijn gedetailleerd. De tegenstanders zijn niet echt spannend maar de animaties zijn netjes gemaakt. Grafisch behoort het tot de betere spelen in de Gear VR Store.

Het geluid is niet zo bijzonder. Hoewel de audio met ruimtelijk effect goed klinkt hoor je geen dialoog van de karakters. De koppeling met de film wordt gemist in de audio van dit spel. De geluidseffecten doen wat ze moeten doen en niets meer. Een gemiste kans.

Besturing

Je hoeft alleen maar rond te kijken en te “schieten” op tegenstanders. Die komen vanzelf naar je toe gerend of verschuilen zich in het speelveld. Met een tik op het touchpad van de Gear VR kun je schieten en meppen, door naar beneden te swipen kun je het secundaire wapen activeren. Het spelconcept is eenvoudig en goed uitgevoerd.

Conclusie

Ss1Er zijn al diverse “turret shooters” waarbij je als speler op een vast punt staat en de tegenstanders op jou afkomen. Het voordeel is dat je niet hoeft te lopen of vliegen, het nadeel is dat dit soort spellen snel kunnen vervelen. Suicide Squad heeft korte levels die op een hoog tempo voorbij komen waarmee het gebrek aan controle niet zo snel opvalt.

Hoewel de gameplay niet veel om het lijf heeft (net als Harley Quinn) ziet het spel er heel netjes uit. De decors zijn eenvoudig maar duidelijk ontworpen, de tegenstanders zijn niet bijzonder qua uiterlijk maar bewegen wel goed. Het gevoel van diepte en schaal is ook goed, als een vijand recht voor je neus staat lijkt die ook echt direct voor je te staan.

Je moet een beetje om je heen kijken om de tegenstanders buiten je directe gezichtsveld op te sporen maar je hoeft niet helemaal rond te draaien. Je kunt in een stoel blijven zitten, hoewel het spel wel leuker is wanneer je gaat staan. De besturing en het aanvallen werkt perfect, de afwisseling in karakters zorgt dat het spel wat langer fris blijft.

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.