Gemeente Rotterdam | Bouwprojecten Rotterdam in 3D

Branch: Bouw
Technologie: Augmented reality
Applicatie: Visualisatie
Links: Playstore & App store

 

Vraag

De gemeente Rotterdam wil bewoners meer inzicht geven in de vele bouwprojecten in de stad. De gemeente gebruikt hiervoor verschillende middelen, zoals een website, waarop de projecten te volgen zijn. 

Om bewoners te laten zien hoe een locatie er in de toekomst uit zal zien, wilde de gemeente augmented reality inzetten voor realistische beeldvorming. De gemeente startte met het prestigieuze Zalmhavenproject en vroeg ons na dit succes om de ‘Piekstraat’ te visualiseren in de applicatie.

Oplossing

De gebruiker kan 3D-modellen van de gebouwen bekijken via smartphones en tablets voor zowel iOS als Android. Door de QR-code te scannen, plaatst het apparaat het 3D-gebouw op de exacte locatie van het project. 

De AR-ervaring maakt gebruik van de 3D-modellen van de architecten, waardoor een echte één-op-één-verhouding ontstaat. Als gebruikers niet op de bouwplaats zijn, kunnen ze een schaalmodel van het gebouw op elk oppervlak plaatsen, zoals een tafel of vloer.

Resultaat

De applicatie geeft een extra dimensie aan omgevingscommunicatie door bouwplannen op locatie te visualiseren. Het genereert interesse voor bijvoorbeeld de verhuur of verkoop van de gebouwen. Daarnaast draagt de app bij aan de communicatie met bewoners door hen meer inzicht te geven in de bouwplannen in de stad. De gemeente Rotterdam en andere betrokken partijen zien deze vorm van communicatie een grotere rol spelen bij toekomstige bouwprojecten.

Rotterdam_3D_2.png
Rotterdam_3D1.png
Rotterdam_3D_3.png

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.