Gemeente Rotterdam | 3D Rotterdam

Industrie: Bouw
Technologie: Augmented Reality 
Toepassing: Visualisatie
Link: Playstore & App store

3D App Digitale Stad Bouwen aan Rotterdam PiekZalm3 -
Zalmhaven Augmented Reality VR Owl -
“We hopen dat deze app andere ontwikkelaars inspireert om met deze techniek aan de slag te gaan”
 
Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen).

Vraag

Gemeente Rotterdam wilde een experiment aangaan en bewoners een kijkje in de toekomst geven middels augmented reality. De vraag was om een zo realistisch mogelijke weergave te maken van bouwprojecten.  De gemeente startte met het prestigieuze Zalmhavenproject en vroeg ons na succes het ‘Piekstraat’ te visualiseren in de applicatie.

Oplossing

Met de ontwikkelde applicatie bekijkt de gebruiker 3D modellen van de gebouwen via smartphones en tablets (Android en iOS).

Door bij het kijkpunt de QR code te scannen, plaatst het apparaat het gebouw op de bouwlocatie. De AR ervaring is gebaseerd op de 3D modellen van de architecten, waardoor het een werkelijk één op één verhouding is voor de gebruiker. 

Mochten gebruikers niet bij de bouwlocatie zijn, dan kunnen ze een schaalmodel naast zich plaatsen. Deze is te verplaatsen, te roteren en te vergroten/verkleinen.

Resultaat

De applicatie zorgt voor een extra dimensie aan omgevingscommunicatie door op locatie bouwplannen te visualiseren. Dit draagt bij aan de bekendheid van het project wat goed is voor de commerciële ontwikkelingen.

Het gebruik van deze visualisaties draagt zo bij aan goede communicatie met de omgeving, omdat de impact van ontwikkelingen in de stad beter zichtbaar zijn.

De Gemeente Rotterdam en andere betrokkenen zien deze vorm van communicatie een grotere rol spelen bij toekomstige bouwprojecten.

vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.