Gemeente Utrecht – 360 Graden Onboarding

Industrie: Overheid
Technologie: 360 Video
Toepassing: Onboarding

Link: Andoid

Foto Utrecht 2 uai 1032x774 1 - Gemeente Utrecht 360

Vraag

Elke week had Gemeente Utrecht hetzelfde onboarding programma, waarbij minstens 20 tot 30 nieuwe medewerkers een speciale rondleiding door Utrecht kregen. Deze rondleiding duurde minstens een halve dag en nam hierdoor veel kostbare tijd in beslag. Dit zou anders moeten kunnen. De onboarding moest efficiënter worden gemaakt, maar tegelijkertijd leuk en interessant blijven.

Oplossing

Om dit te doen werd een applicatie gecreëerd voor de gemeente Utrecht, waarin verschillende 360º video’s bekeken kunnen worden. In de app krijgen nieuwe medewerkers via virtual reality een rondleiding door Utrecht. De Dom is het middelpunt van de app. Vanaf de Dom kun je navigeren naar verschillende wijken door er naar te kijken. Zodra je in een wijk bent beland, vertelt een medewerker van de gemeente Utrecht relevante informatie over de wijk, de cultuur en de problematiek. De app wordt op het stadhuis door middel van Oculus Go’s vertoond aan nieuwe medewerkers. Daarnaast is hij te downloaden in de app stores, zodat nieuwe medewerkers hem ook thuis kunnen gebruiken.

Resultaat

Op deze manier is het onboarding proces van de gemeente Utrecht efficiënter gemaakt. Nieuwe medewerkers leren Utrecht op een leuke en informatieve manier kennen via de app. Ze krijgen een duidelijk beeld van Utrecht en kunnen de reis thuis vervolgen. Dit innovatieve onboarding proces wordt nu wekelijks gebruikt.

VR Owl utrecht
utrecht 2 - Gemeente Utrecht 360
vr owl logo wit 1 - Gemeente Utrecht 360

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.