Google Earth voor HTC Vive

Het was een kwestie van tijd dat Google zou verschijnen voor VR. Een Virtual Reality headset in combinatie met de driedimensionale beelden van Google earth ligt voor de hand. Opvallend genoeg heeft Google de eerste versie van Google Earth niet gelanceerd op het onlangs verschenen Daydream platform van Google maar op de HTC Vive. Je kunt nu als een virtuele Superman de wereld bewonderen met een HTC Vive headset.

Welkom op aarde

earth3Voordat je start krijg je eerst een korte introductievideo te zien. Daarna zie je de aarde van een afstand. Met de controllers van de HTC Vive kun je inzoomen, uitzoomen en sturen. Zo kun je elke plek op aarde nader bekijken.

De overgang van de ronde aardbol naar een plat vlak is nog niet geheel naadloos, je moet jezelf even oriënteren op de positie. Het beeld is niet geheel om je heen, je kijkt naar een soort virtueel theater.

Navigeren door Google Earth

Je hoeft niet helemaal de reis te maken van Australië naar Nederland, je kunt ook het menu gebruiken om snel een locatie op te zoeken. Veel bekende plekken op aarde zijn voorzien van 3D objecten, hoogte en diepte, je kunt dus langs hoge bergen vliegen, en onder grote bruggen wat een indrukwekkend gevoel geeft.

Ook voor Oculus Rift

earth2Google heeft ervoor gekozen om Google Earth voorlopig alleen beschikbaar te maken op de HTC Vive. Deze headset wordt standaard met twee controllers geleverd dus het is begrijpelijk.

Toch is er al een hack verzonnen om Google Earth te gebruiken op een Oculus Rift met Touch controllers en de Razer Hydra controller. Deze hack heet FakeVive, een DLL bestand die een programma aangeeft dat er een Vive is aangesloten.

Voor een eerste versie is Google Earth VR nu al een indrukwekkende app die gratis verkrijgbaar is voor de HTC Vive via Steam. Later zullen andere headsets volgen, het is nog niet bekend welke systemen en wanneer.

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.