HBO | AR Game of Thrones

Fans van Game of Thrones weten dat Westeros ‘bleeds for the Throne’. Op het SXSW-festival werkten HBO en het Rode Kruis samen voor de campagne; “Bleed for the Throne” met unieke AR content.

Er waren meerdere ruimtes op het event gewijd aan de serie. Hier konden fans AR-ervaringen ontgrendelen door afbeeldingen te scannen. Op de kaart van Westeros ontmoeten ijs en vuur elkaar. De “Hand van de Koning” pin vliegt in in brand en bloedende tronen verschijnen achter de portretten van bepaalde personages. Je kunt op bepaalde plekken de schaduwen van Daenerys en haar ‘unsullied army’. De activatie kwam tot leven met AR markers die zowel zorgde voor fysieke aankleding van de locatie als een digitale activatie.

De campagne van HBO en Rode Kruis had niet enkel als doel niet alleen om het nieuwe seizoen van dit hitserie te promoten. De campagne had tevens als doel mensen bloed te laten doneren. Deze campagne toont aan dat interactieve AR content een uitstekende tool is om op leuke wijze een serieus issue onder de aandacht te brengen.

Brand: HBO
Agency: Snap Inc.
Tech: Augmented Reality
Branche: TV

Related Inspiration

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.