Hoe de politie virtual reality inzet voor trainen en opleiden

Hulp-en veiligheidsdiensten zoals de brandweer, politie en ambulance maken al lange tijd gebruik van virtual reality als trainingsmiddel.  Het helpt hen virtueel oefenen op situaties die zij in de praktijk tegen komen. In dit artikel zoomen wij in op de voordelen van virtual reality trainingen en hoe dit op (inter)nationaal niveau wordt ingezet.

De voordelen van het trainen van politie met VR

Virtual reality biedt tal van voordelen voor opleiden zoals een hogere betrokkenheid, meer focus en het feit dat je overal kunt trainen. Het grootste voordeel bij het opleiden van politie in virtual reality is de mogelijkheid om op een veilige manier onveilige scenario’s te trainen. Denk aan levensbedreigend scenario’s zoals eens schietpartij of een terroristische aanval.

Hoe zet de politie virtual reality in voor training?

politie VR training - Politie VR, Politie Virtual reality

Voorbeelden van politie vr trainingen

Onderstaand tref je vijf voorbeelden aan van vr training door de politie, in zowel Nederland als heb buitenland.

Nederlandse politie – Reanimatie training

Reanimatie 1.00 00 47 01.Still006 - Politie VR, Politie Virtual reality

Momenteel ontwikkelen wij twee verschillende trainingen voor de Nederlandse politie. De eerste is een reanimatietraining waarbij de gebruiker leert te handelen bij een hartstilstand. De tweede is het trainen van de Nederlandse recherche hoe zij een plaats delict moeten betreden. Beide apps zijn op elk moment, overal en zonder verdere begeleiding te gebruiken. 

Politieacademie – Sporenonderzoek Plaats Delict

 

In deze multiplayer VR training maakt de politie gebruik van virtual reality brillen om te leren hoe zij een plaats delict moeten betreden. Momenteel kunnen vier agenten onder begeleiding van een instructeur de fijne kneepjes van het vak leren. In de toekomst schalen wij op naar 16 mensen en worden nieuwe features toegevoegd.

De politie zet vr onder andere in bij het voorkomen van etnisch profileren en gesprekstechnieken, de zogenaamde softkills. De zogenaamde hard skills zoals schieten en het gebruik van een taser zijn tevens populair bij dit soort programma’s.  

Nederlandse Politie – Onderzoek Plaats Delict

nl.vrowl .politierecherche.quest tutorial.00 01 39 12.Still001 - Politie VR, Politie Virtual reality

In deze training ga je als rechercheur aan de slag om te achterhalen wat er gebeurd is op dit plaats delict. Is de persoon overleden door een ongeval, zelfmoord of was het moord?

New Jersey Politieacademie

Virtual reality helpt deze politieagenten helpen zich beter voor te bereiden op situaties waarmee zij in de echte wereld te maken krijgen. Denk aan verkeersongevallen of huiselijke meldingen maar ook zaken zoals schietpartijen. De acties van de agent zijn van invloed op de verdere stappen in het trainingsprogramma.

Fort Myers Police Department

Deze vr simulatie plaats agenten in een levensbedreigende ervaring zoals een confrontatie met drugsverslaafde of iemand met geestelijke problemen. Doel is de-escalatie en het veilig staande houden van verdachten.  De trainer kan zelf scenario’s creëren  en bepaalde eigenschappen toekennen aan verdachten waardoor er individueel trainingsprogramma’s gemaakt worden voor agenten.

Sacramento Police Department

Politieagenten in Sacramento, Californië, gebruiken virtual reality om leren omgaan met impliciete vooroordelen zoals huidskleur. Agenten komen in de training tegenover een burger met een donkere huidskleur te staan.
Picture of Marketing
Marketing

Spreek met een specialist

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology met advies, concepting en implementatie.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.