Hoe Look & Play Kiosk voor VR-apps werkt en de beste gebruiksscenario’s

De kiosk modus is de ‘killer-app’ voor virtual reality headsets in een professionele omgeving. In deze modus kan de eigenaar de VR headset beperken tot één specifieke vr app, waardoor het veel gemakkelijker wordt om presentaties te maken voor klanten, personeel en stakeholders.

Je hebt een extra klein stukje software nodig om deze functionaliteit op virtual reality apparaten te openen, op deze pagina zullen we uitleggen hoe de Look & Play kiosk modus voor de VR apps modus werkt, en je voorzien van enkele praktische toepassingen.

Virtual reality apps en 360 video’s

Er zijn twee primaire soorten content voor virtual reality headsets; VR apps en 360 video. VR Apps bieden de gebruiker een interactieve ervaring terwijl 360 video niet interactieve vooraf opgenomen inhoud weergeeft. Het is ook mogelijk om video binnen een VR app te gebruiken, in dat geval wordt het beschouwd als een interactieve applicatie, niet als een video.

Door een Kiosk-modus aan de VR headset toe te voegen, kan de gebruiker kiezen uit verschillende video’s zonder hulp van buitenaf. Dit zorgt voor een meer interactieve ervaring voor de bezoeker en vereist geen constante supervisie van het museumpersoneel.

3. Verkooppraatje

Het verkopen van een product of dienst vraagt ​​aandacht van de potentiële klant of opdrachtgever. Virtual reality technologie is hiervoor bij uitstek geschikt. Maar de eindeloze mogelijkheden van VR gelden ook voor het systeem zelf.

Wanneer een verkoper een gebruiker door de VR ervaring wil leiden, kan elke storing de verkoop verpesten. Met de Look & Play Kiosk modus voor VR apps is er een duidelijke focus op de geleverde content.

4. Personeelstraining

Last but not least kun je medewerkers trainen in virtual reality. Biedt een zorgeloze en professionele omgeving door gebruik te maken van een ‘vergrendeld’ systeem dat alleen wordt gebruikt voor de specifieke toepassing voor de training. Dit kunnen standaard VR apps zijn of een op maat ontworpen app voor deze specifieke training.

Waar kun je Look & Play Kiosk voor VR apps voor gebruiken?

De belangrijkste reden om het systeem te beperken is tweedelig: de eigenaar behoudt de controle over het apparaat en het gebruik, terwijl de gebruiker het apparaat kan bedienen zonder op de verkeerde knop te drukken of het systeem verkeerd te gebruiken. Hier zijn vier voorbeelden van de Look & Play-kioskmodus in real-life situaties:

1. Aantrekkingskracht

Tijdens een evenement wil de vertegenwoordiger bezoekers een presentatie laten zien die op maat is gemaakt voor het bedrijf. De gebruiker wordt uitgenodigd om de headset te dragen en de applicatie te gebruiken. Er is slechts minimale instructie vereist tijdens het gebruik van de applicatie. Met VR headsets, zoals de Oculus headsets, kan het een uitdaging zijn om de content te volgen die een gebruiker ervaart, door de app selectie te beperken, kan je de presentatie controleren.

2. Informeer stakeholder

Wanneer je de raad van bestuur, klanten of andere stakeholders moet informeren, weet je van tevoren niet welk type gebruiker je moet huisvesten. Door het apparaat te beperken tot één enkele applicatie wordt het gebruiksgemak vergroot terwijl het risico op misbruik ernstig wordt beperkt.

5. Virtuele rondleidingen door onroerend goed

Een appartement in Sydney, Australië verkopen via een makelaarskantoor in Amsterdam, Nederland is moeilijk. Dat geldt ook voor de verkoop van een luxe huis dat nog niet is gebouwd. Virtual reality lost beide problemen op met 360 videopresentaties die de locatie aan potentiële kopers tonen.

Geef de 360 ​​video in Kiosk modus aan de klant, laat ze een video selecteren met behulp van een Kiosk app en laat ze hun droomlocatie ervaren in een volledig meeslepende 360 ​​video. Doorkruis tijd en ruimte met virtual reality rondleidingen voor onroerend goed.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.