ClickCease

Hogeschool Antwerpen | Verpleegkunde VR-Training

De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen maakt gebruik van VR-training voor studenten verpleegkunde. Zo leren ze om medicatie op te halen, te bereiden en toe te dienen aan patiënten.

Tijdens de VR-training wordt er gekozen tussen vier patiënten; kind, zwangere vrouw, oudere vrouw en volwassen man. Bij ieder van deze patiënten is een eigen procedure vastgesteld. In de virtuele omgeving moeten onder andere de handhygiëne regels correct worden toegepast en moet de identificatie gecheckt worden. Na afloop van de training krijgen de studenten een rapport waarin staat wat er wel en niet goed ging.

In de toekomst wordt de VR-training nog verder ontwikkeld. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een heel mager patiënt die anders behandeld moet worden. Deze VR-training verbetert het onderwijs voor de studenten verpleegkunde. Omdat de kloof tussen stage en klaslokaal kleiner wordt.


Organisatie: Hogeschool Antwerpen
Tech: Virtual Reality
Sector: Onderwijs

VR owl ziekenhuis VR headset

More inspiration

VR owl VR bril ziekenhuis Healthcare

Erasmus MC | Artsen VR-Training

Studenten van het Erasmus MC gaan vanaf oktober 2021 gebruik maken van virtual reality. Ze gaan oefenen met de zeldzame en acute situatie van een reanimatie na een openhartoperatie.

VR owl politie VR headset Hulpdiensten

Politie Antwerpen | Politie VR-Simulatie

Politie Antwerpen maakt gebruik van VR-training om het gevoel van etnisch geprofileerd te worden bij de burger tegen te gaan.

Bennett Medical Center Healthcare

Bennett Medical Center | AR Wervelkolom Operaties

Wervelkolomchirurgen bij Health’s Bennett Medical Center in Stamford, Connecticut, gebruikte bij 12 operaties augmented reality.

Meer informatie over VR Training of VR Simulatie?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.