Hololens Fragments volgt je overal

De Hololens van Microsoft is een Augmented Reality headset. Daarmee lijkt het meer op de Google Glass bril dan de Virtual Reality headsets van Oculus, HTC en Sony. Hololens legt een nieuwe laag op de werkelijkheid die je voor je ogen ziet. In tegenstelling tot de Google Glass kan Hololens ook diepte “zien”. En daarmee kan de echte wereld naadloos worden verweven met de virtuele wereld. Fragments is daar een uitstekend voorbeeld van.

https://youtu.be/m6Wndguve8U

Modern verstoppertje spelen

fragments

De Hololens maakt van elke ruimte een driedimensionale kaart. Omdat er meerdere kamers in het geheugen worden opgeslagen kun je door het huis lopen, en de Hololens weet precies waar alle objecten zich bevinden. Stel je zit op de bank. Naast je zit een vrouw die uitlegt dat je naar een kluis moet zoeken. Je loopt naar een andere kamer en daar staat een kluis. Je bukt en voert de juiste code in. Zo kun je diverse puzzels oplossen.


HoloLens4

Het is van groot belang dat elk beeld uit de computer perfect aansluit op de werkelijkheid. Google Glass had daar geen last van, dat was een platte laag die voor je gezicht zweefde. Virtual Reality moet de beweging van je hoofd wel nauwkeurig registreren, maar een virtueel beeld in een lege ruimte weergeven is eenvoudiger dan een computerbeeld perfect projecteren op een kamer met bank, salontafel etc.

Hololens nu ook voor ontwikkelaars zonder budget

De headset voor ontwikkelaars kost maar liefst 3000 dollar. De meeste Augmented Reality ontwikkelaars zijn grote bedrijven, maar kleine ondernemingen kunnen dit niet zomaar investeren. Daarom heeft Microsoft een emulator uitgebracht waarin je zelf ontworpen software op de PC kunt testen zonder een Hololens headset. hololens_arDaarmee wordt de drempel voor ontwikkelaars een stuk lager. Op dit moment lijkt Hololens vooral interessant voor professionals die beelden willen visualiseren in de ruimte. Het zal nog een behoorlijke tijd duren voordat de Hololens klaar is voor de eindconsument.

Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.