Hortus & Floriade | WebAR 3D Maquette

De klant

Op wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 ontdek je oplossingen die steden leuker, mooier en duurzamer maken. De tentoonstelling vindt slechts eenmaal per tien jaar plaats en dat maakt het een bijzondere gelegenheid. Na afloop herrijst op de locatie de nieuwbouwwijk Hortus, ontwikkelt door Amvest en Dura Vermeer.

De vraag

Tijdens de Floriade komen tienduizenden bezoekers en de opdrachtgever zocht naar een manier om deze bezoekers op een indrukwekkende manier te informeren over de toekomst van het terrein. De oplossing moest laagdrempelig, interactief en innovatief zijn. Bovendien was het van belang dat iedere bezoeker de bouwplannen kon bekijken.

De oplossing

VR Owl heeft een web-based augmented reality oplossing ontwikkelt waarbij na het scannen van één van de twee plattegronden de omgeving in 3D tot leven komt. Zo kunnen gebruikers zowel de volledige Hortus wijk zien en inzoomen op de woontoren Pharus.

Optimalisatie

Bij dit project is gewerkt met bestaande technische tekening van de leverancier die door ons 3D team zijn geoptimaliseerd voor WebAR. In dit proces wordt elk 3D model gecontroleerd en worden overbodig details verwijderd terwijl de kwaliteit wordt gewaarborgd. 

Presentatie

Op de Floriade is een speciale locatie ingericht voor de presentatie van de Amvest projecten. Hier zien bezoekers grote, 2D plattegronden van de toekomstige plannen en vinden zij meer informatie over de toekomst van het terrein. 

Beleving

Bezoekers gebruiken simpelweg hun eigen smartphone of tablet, scannen de QR code en gaan naar de site waar de 3D maquette tot leven komt via de camera. 

Het Resultaat

Een laagdrempelige en uitnodigende toepassing om bouwplannen tot leven te brengen voor elke bezoeker van de Floriade, waar jaarlijks tienduizenden mensen op af komen. Bovendien wordt de WebAR toepassing gebruikt door Amvest en Dura Vermeer voor zowel interne als externe communicatie over dit project.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.